addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Oslo Enterprise Search Message Board › Vårens program med mange spennende foredrag!

Vårens program med mange spennende foredrag!

Vegard S.
user 8038048
Oslo, NO
Hei!

Forrige onsdag var det atter en gang meetup for oss søkeentusiaster, med Kim Øyhus sitt foredrag om "Søk med retting". Ikke mange kan skryte på seg å ha laget en søkemotor fra bunnen av, og få av dem har gått så grundig til verks som Kim.

Hvis du gikk glipp av foredraget og er nysgjerrig på hva det var, så kan du gå og se presentasjonen som Kim har lagt ut på SlideShare:

http://www.slideshare.net/KimOyhus/skeforedrag-copy­

Neste meetup vil snart bli annonsert. Håper å se deg der!
På vårens program kan vi allerede nå friste med noen spennende faglige godbiter. Ribbefettet har begynt å forlate åregangene, og det er på tide å fylle på med intellektuell føde. Vel møtt!

(Tid og sted blir nærmere bestemt.)

Jaran Nilsen, R&D Manager i Integrasco AS, vil fortelle om hvordan de har bygget et skalérbart system for lagring og søk i store mengder data fra sosiale medier, ved å bruke åpen kildekode og da særlig Apache Solr. "Hvordan bygge en skalérbar søkemotor for sosiale medier med Apache Solr, Hibernate Shards og MySQL" er den foreløpige tittelen på hans foredrag.

Jaran har en Master i IKT med hovedfokus på software development. Til daglig er han ansvarlig for utvikling av Integrasco's systemer for mining og automatisk tekst-analyse av data fra sosiale medier. Utenfor Integrasco er Jaran en pådriver for kompetansebygging på Sørlandet, som leder for javaBin Sørlandet.

Bjørn Tennøe har tidligere markert seg som en tilhenger av gratissøk og Google Custom Search. Denne gangen setter han det mer på spissen, med spørsmål som "hvorfor fungerer gratissøk kjempebra, og betalingssøk ikke i det hele tatt?" Som fagperson tenker du kanskje at "man kan ikke sammenlikne pærer og appelsiner", men for folk flest er et søk - et søk. Er du klar for debatt?

Etter fem år i FAST og Microsoft jobber Bjørn nå i Iterate, hvor han bl.a. rådgir om bruk av Google Custom Search.

Vegard Sandvold (undertegnede) vil fortelle om design patterns for søk, og hvordan disse fungerer som byggeklosser i design for gode søkeopplevelser. Med utgangspunkt i 4 arketypiske søk - nettstedsøk, enterprise, eCommerce og business intelligence - forklarer han hvordan Blended Search og Set-Based Browsing mm. hjelper brukere å finne den informasjonen de leter etter. Foredraget introduserer en analytisk tilnærming til design av gode søk, med eksempler og god tips.

Vegard er fagsjef for brukeropplevelse i Comperio, hvor han designer og implementerer søk for bl.a. Regjeringen, Norad, Forsvaret, Hafslund, SINTEF og Innovasjon Norge.

Foredragene blir annonsert fortløpende.
Powered by mvnForum

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy