21a Trobada ScratchEd Meetup Barcelona

Barcelona Scratch Educator Meetup
Barcelona Scratch Educator Meetup
Grupo público
Imagen del lugar del evento

Detalles

Participa a la 21a trobada ScratchEd Meetup Barcelona que farem el proper dissabte 23 de març de 10:00 a 13:00 al CITILAB de Cornellà de Llobregat! El Meetup és gratuït i inclou esmorzar a mig matí 🙂

ESPECIAL: vine a celebrar amb nosaltres els 2 ANYS de trobades! Donat que serà la 1a que farem al Citilab (sense comptar la Jornada Programa), estem preparant un taller de muntatge i programació del ROBOT FANTÀSTIC, creat per l'equip Edutec del Citilab en el marc del projecte EduLab! No t'ho perdis!

Els Meetups de l'ScratchEd són trobades mensuals informals on docents, educadors/es i formadors/es poden intercanviar idees i experiències, resoldre dubtes i, sobretot, fer xarxa amb altres persones interessades en les eines de pensament computacional per a infants i joves.

En aquestes trobades parlarem de com aplicar Scratch a l’aula i com a extraescolar, en quines etapes educatives, recursos metodològics, experiències, idees… però no es limita a Scratch! També altres programes de codi visual per blocs, com Snap! (l'Scratch de secundària), que té derivats molt interessants amb els que podem brodar o imprimir en 3D allò que programem! També hi ha cabuda per a qualsevol proposta per a treballar les competències STEAM en l'entorn educatiu. Les possibilitats són infinites, els límits els posem nosaltres! 🙂

Amb tot, el que volem dir és que el programa i continguts de la trobada el configurarem allà mateix entre tots a partir dels interessos comuns, així que no hi ha dues trobades iguals !

Per als que no ho conegueu, aquests meetups normalment s'estructuren en tres parts:

1. Comencem fent treball en xarxa i coneixent els interessos dels assistents.

2. Tots i totes plegats decidim la composició de la graella de sessions i, en grups petits en funció dels interessos, ens distribuïm en els diferents espais. Aquí apliquem la regla dels Edcamp "vota amb els dos peus", de manera que cadascú és lliure de moure's a un altre grup si no està sent el que esperava.

3. Ens retrobem totes per compartir els temes tractats, un bon moment per inspirar i ser inspirat: potser aleshores descobrim un tema nou per a la següent trobada!

Què cal portar? Curiositat! Si disposeu d'un ordinador portàtil o tauleta amb algun programa específic, o bé algun aparell o artilugi que vulgueu mostrar serà fantàstic.

Com hem indicat al principi, la trobada és gratuïta i inclou esmorzar a mig matí. Per fer una previsió de menjar, agrairem que sigueu curosos al confirmar l'assistència i que si finalment no podeu venir ens ho feu saber.

Us hi esperem!!! ^_^