Jornada IOT 30 març, Vols saber com fer intel·ligents els objectes?

Imagen del lugar del evento

Detalles

El proper 30 de març, Citilab celebrarà la jornada gratuïta ‘IoT: com fer intel·ligents els objectes’, una sessió de 4 hores per donar a conèixer la Internet de les Coses, un concepte propi del nostre món cada cop més digital. La inscripció (https://docs.google.com/a/e-citilab.eu/forms/d/e/1FAIpQLSezUmRSNdPtK-UA46HfqMzmgDOWiJ281rli2lQEx0d2RKzNSw/viewform) està oberta.

IoT són les sigles d’Internet of Things, la Internet de les Coses, una idea que fa referència a la progressiva implantació de la tecnologia en el nostre dia a dia, la digitalització de la vida quotidiana i la interconnexió entre els objectes. Una realitat tecnològica cop és més palpable que necessita de la participació de tota la ciutadania per a la seva aplicació més social i que, per tant, precisa ser explicada perquè tothom la pugui conèixer i aplicar-la a la seva quotidianeïtat.

Així doncs, en aquesta jornada podrem conèixer les possibilitats d’entrar a casa a través d’una aplicació del mòbil o d’alimentar el gos a distància mitjançant una menjadora intel·ligent; tot això entre molts d’altres casos curiosos i útils de cara a un futur molt més proper del que creiem. D’aquesta manera, ens podrem apropar a aquest concepte de manera entenedora i podrem experimentar amb les nostres pròpies mans aquesta tecnologia.

A més d’oferir una introducció a la Internet de les Coses, també es presentarà la xarxa de connectivitat LORA desplegada a Cornellà de Llobregat i l’ecosistema Whitecat, que es composa de hardware i software lliure, que permet la programació d’objectes per a l’IoT i que s’utilitzarà durant la part pràctica de la sessió.

Programa

• 16 - 17.30 h Introducció a la IoT: elements que hi intervenen, avantatges i inconvenients, i aplicacions

• 17.30 - 18 h Pausa

• 18 - 20 h Resolució de casos pràctics i valoració final

Es recomana tenir nocions bàsiques d’informàtica a nivell d’usuari. Us podeu inscriure emplenant aquest formulari (https://docs.google.com/a/e-citilab.eu/forms/d/e/1FAIpQLSezUmRSNdPtK-UA46HfqMzmgDOWiJ281rli2lQEx0d2RKzNSw/viewform).

La jornada ha estat organitzada per Citilab, amb Iberoxarxa (http://citilab.eu/empreses/iberoxarxa) i CSS Ibèrica (http://citilab.eu/empreses/css-iberica), dues societats que formen part de l’ecosistema empresarial del Citilab.