Meetup ya realizado

Orientació amb brúixola i mapa: St. Martí de Centelles

Este Meetup ya pasó

4 personas asistieron

Precio: 13,00 € /por persona

Ubicación visible para los miembros

Detalles

Orientació amb brúixola i mapa: Itineraris on cal anar fent la sortida tot seguint les indicacions i la lectura del mapa i fent servir la brúixola.

BREU DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA:

Fem una sortida d'orientació tot fent el Circuit Fix d'Orientació de St. Martí de Centelles. Utilitzem un mapa específic d'orientació del lloc on hi ha 15 controls de pas situats fixes en el terreny. Tot interpretant el mapa i fent servir la brúixola anirem a recercar aquestes 15 fites. La idea és que sigueu vosaltres els que decidiu el millor lloc de pas per trobar les fites. Es tracta de fer un primer contacte a les persones no iniciades en l'orientació i facilitar l'aprenentatge d'aquesta modalitat esportiva. De fet, és un esport on, camp a través, i sense itinerari prefixat, el participant ha de passar per uns controls assenyalats en un mapa en el menor temps possible i amb l’ajut únicament d’una brúixola.

Farem una xerrada prèvia, gratuïta, el dimecres 16 per fer una introducció de l'ús de la brúixola i la lectura dels mapes topogràfics. Aquí en teniu els detalls:

http://www.meetup.com/es/Naturfonting/events/225304393/

Nota: Disposo de 3 brúixoles per deixar en cas que algú no en tingui. Si hi ha algú que en vol comprar alguna, que sigui de base transparent (12-15€) com a aquesta:

MOTIUS PER FER AQUESTA EXCURSIÓ:

Fer una passejada per l'entorn natural de St. Martí de Centelles tot recercant les 15 fites del circuit d'orientació.

L'itinerari d'aquest Circuit passa per interessants elements del patrimoni cultural i natural de St.Martí de Centelles. Moltes de les fites estan situades en aquests llocs que tenen una llarga història al seu darrera: dolmens, forns de calç, esglèssia de St. Pere de Valldaneu, mas Oller (va ser una de les principals exportadores del burro català),...

Interpretació de l'entorn llegint un mapa topogràfic

Aprendre l'ús i funcionament d'una brúixola

Decisió d'anar per un o altre lloc en funció del criteri que es cregui més oportú: proximitat de la fita, facilitat de pas, obstacles del terreny,...

FITXA TÈCNICA:

• Distància: 6-7 km.

• Durada aproximada: 4 h.
• Nivell d’esforç: Baix (2 de 5). És un circuit que no presenta massa desnivells de pujada ni de baixada
• Dificultat tècnica: Baixa (senderisme per camins i algun corriol)

• Punt de trobada 1 (a Barcelona): Estació de Sants. Al costat de les màquines expenedores de títols de transport que entren a les andanes 7-8. A les 8:15' puntuals. El tren marxa a les 8:33'. Pujarem al primer vagó. Però també podeu agafar el tren a altres estacions:

L'Hospitalet: 8:25'

Bcn-Pl.Catalunya: 8:38'

Bcn-Arc de Triomf: 8:40'

Bcn-La Sagrera: 8:46'

Bcn-St.Andreu Arenal: 8:48'

El cost del tren és de 5,1 € x 2 (anada i tornada) = 10,2€. Cal agafar bitllet d'anada i tornada! Si ens trobem a Sants podem comprar un Abonament de 10 viatges per 34,45€ i el cost del tren seria de 6,89€. St.Martí de Centelles és a la zona tarifària 4.

• Punt de trobada 2 (St.Martí de Centelles): Estació de tren. A les 9:36'.

• Material: Roba adient a la mèteo prevista del dia de la sortida, impermeable, calçat de muntanya. Bastons de muntanya recomanables. Càmera fotogràfica. Aigua mín. 1,5 l. (l’aigua de les fonts és sense garantia sanitària).

• Per a aquesta sortida, molt recomanable dur un portamapes transparent (val una funda transparent de foli), una regla transparent i una brúixola (si no en teniu us es puc deixar un parell)

• Menjar: esmorzar i dinar de picnic pel camí
• Mèteo prevista: http://www.eltiempo.es/sant-marti-de-centelles.html

PREU:

13 €. Sortida de tot el dia.

INCLOU: Guia acompanyant de muntanya amb titulació oficial inscrit al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya amb el nº[masked]. Assegurances d’accidents i R.C.

NO INCLOU: el transport d'anada fins al punt de sortida ni el transport de tornada des d'el punt on acaba la sortida.