Meetup ya realizado

Xerrada-Cafè Grauïta : Orientació amb mapa i brúixola

Este Meetup ya pasó

9 personas asistieron

Ubicación visible para los miembros

Detalles

Aquesta Xerrada-Cafè pretén ser una trobada d'amics on compartir amb vosaltres els nostres coneixements i experiències relacionades amb la muntanya: equipament i material, preparació de sortides, ús del GPS, orientació e interpretació de mapes, reconeixement de flora i fauna,...

La gent de SandwiChez (http://www.sandwichez.es/nou-sandwichez-a-ronda-sant-antoni-35/) ens cedeix un espai amb wifi lliure on trobar-nos, parlar tranquil·lament i prendre després un cafè.

Interpretar un mapa topogràfic i saber fer servir una brúixola, és una tasca que tothom que surt a muntanya hauria de practicar. Saber orientar-se en un terreny és un element de seguretat molt important a la muntanya. I ens ajudarà a planificar les nostres sortides.

En aquesta xerrada donarem unes pautes genèriques per saber i entendre com fer una lectura d'un mapa topogràfic i també com fer servir una brúixola per orientar un mapa i poder conèixer la nostra posició en el mateix.

Una aplicació pràctica d'aquests coneixements ens serviran per anar a fer un circuit d'orientació i buscar un determinat número de fites segons les indicacions del mapa. Això és el que farem el diumenge dia 20:

http://www.meetup.com/es/Naturfonting/events/225302928/

TEMARI DE LA XERRADA:
- Orientació: definicions
- Mapa: tipus, llegenda, corbes de nivell, escales
- Nord magnètic i nord geogràfic
- Brúixola: com funciona?
- Orientació d'un mapa

- Rumbs, identificació d'un punt del terreny i triangulació

SORTIDA D'ORIENTACIÓ (opcional):
El diumenge 20 de Setembre farem una sortida pràctica per un Circuit Fix d'Orientació a St. Martí de Centelles.

http://www.meetup.com/es/Naturfonting/events/225302928/

PREU:

0€ (gratuïta)