Meetup ya realizado

Iniciació al Geocaching: pels voltants de Montserrat (S.Pau de la Guàrdia)

Este Meetup ya pasó

7 personas asistieron

Precio: 11,00 € /por persona

Ubicación visible para los miembros

Detalles

Geocaching: és una activitat lúdica que es pot jugar tant a la ciutat com al medi natural i que consisteix en buscar “tresors” amagats per altres jugadors per mitjà de pistes i utilitzant un aparell GPS.

BREU DESCRIPCIÓ DE LA SORTIDA:

Sortida per a iniciar-se en el mon del geocaching. Ho fem per l'Entorn de Protecció del Parc Natural de Montserrat. Tot resseguint un mapa dels voltants de S.Pau de la Guàrdia (El Bruc) anirem trobant els diferents geocatxés amb el GPS del smartphones. En suau pujada arribarem just a la fita que marca l'inici i la fi del Parc Natural: el Castell de la Guàrdia. Una àmplia vista de la zona d'Agulles i la Roca Foradada ens quedarà davant nostre. Fins i tot, arribarem a veure la desembocadura del riu Llobregat. Als nostres peus ens quedarà Can Maçana i comentarem alguna història de les Batalles del Bruc. Acabarem de fer una volta circular per retornar cap a S.Pau comentant alguns aspectes concrets de la flora i la geologia que anirem trobant en el camí.

MOTIUS PER FER AQUESTA EXCURSIÓ:

• La recerca de diferents geocatxés del recorregut: més fàcils i més difícils de trobar. Més grans i més petits. En tenim de totes les mides.

• El Castell de la Guàrdia: explicarem quina importància estratègica va tindre durant uns quants anys. Cal ser-hi en el lloc per entendre-ho millor...

• Les vistes a la Muntanya del Montserrat: zona d'Agulles, Roca Foradada.

• Comprobarem com de precisos (o no) són els GPS dels smartphones

• Ús de l'app C:Geo per trobar els geocatxés i signar-los conforme els hem trobat amb l'smartphone

CAL QUE DUGUI EL MEU SMARTPHONE O EL MEU GPS PER TROBAR ELS CATXÉS?

Podeu vindre sense Smartphone. Si és així anirem seguint les indicacions del meu smartphone però millor si porteu els vostres. En aquest cas, us animo a que asistiu a la Xerrada Café del dimecres dia 23

Xerrada-Cafè Grauïta : ús del GPS dels nostres Smartphones (http://www.meetup.com/es/Naturfonting/events/225307719/)

on us parlaré de l'ús dels smartphones per a fer geocaching i us podré passar els geocatxés del dia de la sortida per a que pogueu fer servir els vostres aparells. Si no podeu assistir a la Xerrada i voleu fer servir els vostres smartphones us puc passar igualment els geocatxés si així m'ho indiqueu.

FITXA TÈCNICA:

• Sortida Matinal. Acabem a les 14h.

• Distància: 6 km.

• Durada aproximada: 4h.

• Nivell d’esforç: Baix(2 de 5). Sense cap pujada remarcable

• Dificultat tècnica: Baixa. Només un curt tram de 5 metres de corriol en baixada és l'únic punt on cal anar en compte de no relliscar.

• Mapa:

• Punt de trobada 1 (a Barcelona): Avda.Diagonal, 645 cantonada c/ Keynes (metro L3 – Palau Reial). A les 8:45h. Amb cotxes particulars. Veure l'apartat Organització dels cotxes.

• Punt de trobada 2 (al restaurant Celler de la Guàrdia - St.Pau de la Guàrdia (El Bruc)). A les 9:45h.

• Material: Roba adient a la mèteo prevista del dia de la sortida, impermeable, calçat de muntanya. Bastons de muntanya recomanables. Càmera fotogràfica. Aigua mín. 1,5 l. (l’aigua de les fonts és sense garantia sanitària). Menjar: esmorzar i ganyips (galetes, fruita,...)

• Mèteo prevista: http://www.eltiempo.es/el-bruc.html

DINAR:

Teniu la possibilitat de dinar al restaurant El Celler de la Guàrdia (http://elcellerdelaguardia.cat/) o bé de picnic. En qualsevol cas, tornarem a Barcelona després de dinar.

PREU:

11 € (Sortida matinal).

INCLOU: Guia acompanyant de muntanya amb titulació oficial inscrit al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya amb el nº[masked]. Assegurances d’accidents i R.C.

NO INCLOU: el transport d'anada fins al punt de sortida ni el transport de tornada des d'el punt on acaba la sortida.

ORGANITZACIÓ DELS COTXES:

Anem en cotxes particulars. Les despeses de cada cotxe a repartir entre els ocupants.

Les 4 primeres reserves de la sortida tenen lloc al meu cotxe. Aniré obrint noves places de la sortida a mesura que algú ofereixi cotxe. I l'assignació dels llocs al cotxe la farem igualment en funció de l'ordre de pagament.

Per tant, si voleu vindre a la sortida i no hi ha places disponibles, indiqueu-ho al foro i digueu si teniu cotxe i el podeu compartir o bé si no teniu cotxe.

Les despeses del cotxe, aproximadament serien:

100 km (anada i tornada) i un cost d’uns 25 € a repartir entre els ocupants (13€-9€-7€-5€).

Cost Total del viatge = PE + (KM * CO * PC) + DE
PE = Despeses dels peatges de tots els trajectes a realitzar
KM = Kilòmetres de tots els trajectes a realitzar
CO = Consum aproximat del vehicle (l/100 km)
PC = Preu del combustible (€/l)
DE (desgast del vehicle) = KM * 0,15 €