Meetup ya realizado

Xerrada-Cafè Grauïta : ús del GPS dels nostres Smartphones

Este Meetup ya pasó

6 personas asistieron

Ubicación visible para los miembros

Detalles

Aquesta Xerrada-Cafè pretén ser una trobada d'amics on compartir amb vosaltres els nostres coneixements i experiències relacionades amb la muntanya: equipació, preparació de sortides, ús del GPS, orientació e interpretació de mapes, reconeixement de flora i fauna,...

La gent de SandwiChez (http://www.sandwichez.es/nou-sandwichez-a-ronda-sant-antoni-35/) ens cedeix un espai amb wifi lliure on trobar-nos, parlar tranquil·lament i pendre després un cafè.

Els nostres Smartphones disposen de GPS. En aquesta Xerrada-Cafè aprendràs a com fer servir el GPS del teu Smartphone per a quan surtis a muntanya.

El GPS és un element de seguretat molt important. Davant qualsevol incidència que ens pugui ocòrrer per la muntanya, poder comunicar la nostra posició georeferenciada, pot significar rebre l’ajut que necessitem molt ràpidament en el lloc on ens trobem.

No només això, ens permetrà preparar qualsevol sortida que vulguem fer amb la seguretat que no ens perdrem pel camí, que trobarem aquell element que volem visitar,…

I també ens permetrà practicar el geocaching: el joc de cerca de tresors que practiquen més de[masked] de geocercadors arreu del món i que ja te més de[masked] geoamagatalls actius.

TEMARI DE LA XERRADA:
- Pros i contres de l’utilització dels GPS dels nostres smartphones
- Explicació de les apps d’Android: Oruxmaps (per a no perdre’ns per la muntanya) i C:geo (per a fer geocaching). L’explicació val també per a usuaris d’ Iphones. I també per a usuaris que tinguin un GPS outdoor (del tipus Garmin, TwoNav,...)
- Recerca de rutes per internet
- Recerca de mapes digitals per internet
- Nomenada d’altres apps d’Android: primers auxilis, reconeixement d’arbres, previssió meteorològica, reconeixement d’aus,...

QUÈ CAL QUE PORTI EL DIA DE LA XERRADA-CAFÈ?

Doncs el teu smartphone amb la bateria ben carregada.

I també seria molt interessant haver-se creat prèviament un usuari a http://www.geocaching.com . D'aquesta manera serà més senzill poder seguir les explicacions que farem del geocaching.

I moltes ganes de poder compartir una estona amb altres persones

SORTIDA DE GEOCACHING (opcional):
El dissabte 31 d'octubre fem una sortida de Geocaching per Montserrat (zona Collbató) a la recerca de 10+1 geocaches per practicar. Els 10 primers geocachés donen cadascú una pista per la recerca final del geocaché final: el que fa 11.

PREU:

0€. Xerrada-Cafè del dimecres 29 d'Octubre (gratuïta)