Past Meetup

Creatieve broedplaatsen met een missie

This Meetup is past

24 people went

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179 · Amsterdam

How to find us

Check het scherm bij de receptie, meestal in de Expo Zaal (1e etage)

Location image of event venue

Details

Amsterdam kent meerdere plekken die als tijdelijke of periodieke werkplek dienen voor freelancers of kleine bedrijven. Steeds meer horen coworking, communityvorming en extra voorzieningen bij het aanbod.

Soms worden er dus andere eisen aan je gesteld dan alleen het overmaken van de huur voor je bureau, de koffiemachine en de wifi-verbinding.

Van meerdere creatieve broedplaatsen willen we weten waarom en wat zij te bieden hebben. Soms zijn ze onderdeel van gemeentelijk beleid (na het legaliseren of ontruimen van kraakpanden), zoals werkplaatsen voor kunstenaars (Urban Resort en Bogotá). Soms zijn het combinaties van commerciële verhuur en idealen.

En we willen weten waar al dat gebroed nu eigenlijk toe leidt? Welke voordelen bieden deze plekken aan freelancers of ondernemers? Wat doet een community voor je eigen handeltje? Hoe ga je om met de voorwaarde dat je deur en je hoofd open staat voor samenwerking? Wat voor moois heeft dat concreet opgeleverd?

We hebben meerdere organisaties uitgenodigd zich kort te presenteren.

A-Lab (Amsterdam) - Lucas Hendricks, Ahmet Polat en Wytze Veenstra
Bogotá (Halfweg) - Rolf Meurkens
Seat2Meet (Haarlem) - Klaartje Vreeken
The Student Hotel Collab (Amsterdam) - Jean-Marc Daniels
Spring House (Amsterdam) - nog niet bekend

We willen de presentaties kort houden om het gesprek en de discussie de ruimte te geven. Dus heb je ervaringen met coworking plekken of andere broedplaatsen horen we dat graag.