Past Meetup

Publiek spreken en werkstress

This Meetup is past

50 people went

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179 · Amsterdam

How to find us

Meestal in de Expo Zaal, maar check het scherm bij de receptie

Location image of event venue

Details

Wanneer noem je iets stress en wanneer gezonde spanning? Alexandra Gerny is (anti-)stress coach en zal ons enig inzicht geven hoe stress werkt en hoe je daar mee zou kunnen omgaan.

Als freelancer kun je ook te maken krijgen met een verzoek om publiekelijk een verhaal te doen, of voor een opdracht een pitch te houden. Hoe je dat tot een goed einde kunt brengen, leert ons De Sprekersbijbel van stand-up comedian Tom Sligting.

Feit is dat veel mensen stress kunnen ervaren. Bij bepaalde beroepen of in sommige situaties is het zelfs onvermijdelijk. Dan zul je ‘het beest’ in de ogen moeten kijken. Waar gezonde spanning een publiek spreker juist kan motiveren, kan langdurige of terugkerende stress je echt ziek maken.

Stress kan verschillende oorzaken hebben, maar een onzekere positie wat betreft werk en inkomen spelen daarbij zeker een rol. En over het algemeen geen positieve. Alexandra gaat ons daarin enig inzicht en tips bieden om jezelf weerbaarder te maken.

EEN GESLAAGDE SPREEKBEURT

Angst en stress kunnen ook een rol spelen als je voor publiek moet spreken. Maar daar kun je natuurlijk ook wat aan doen. Tom Sligting heeft meer dan 25 jaar ervaring met het spreken voor publiek (ook van het soort dat terugblaft) en op congressen. Die ervaringen hebben geleid tot De Sprekersbijbel, waarin hij deels zijn geschiedenis als stand-up comedian heeft verwerkt.

In 1994 raakte hij betrokken bij het Comedy Café en werd hij één van de vaste stand-up comedians. Door zijn achtergrond, studie commerciële economie en werk in het bedrijfsleven, werd hij daarnaast al snel een veelgevraagd spreker op zakelijke conferenties en bedrijfscongressen. Een belangrijk deel van zijn werk, het maatwerk-congres.

In het nu verschenen boek wordt op heldere wijze de kunst van een geslaagde spreekbeurt, speech of voordracht uit de doeken gedaan. Ook de digitale presentatie - jaja, die bulletpoints - komt daarbij aan bod.

Tom zal meer vertellen over de totstandkoming en de inhoud van het boek. Nu hij ook auteur is, verwachten we een bloedserieus verhaal. Maar wie weet, het is tenslotte vrijdag.