Podcasten is het nieuwe bloggen

This is a past event

57 people went

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179 · Amsterdam

How to find us

Check het scherm bij receptie, meestal in de Expo Zaal (1 hoog)

Location image of event venue

Details

Podcasten zit in Europa sinds enkele jaren flink in de lift. In de VS is podcasten al jaren gemeengoed, maar dat lijkt het hier ten lande ook te worden.

De titel van deze avond is gejat van Seth Godin, de hip bebrilde Amerikaanse marketinggoeroe. Vanwege de opwinding en de stijgende populariteit doet het zeker denken aan de opkomst van blogs. Blogger, Movable Type en WordPress, het is software die begin deze eeuw opkwam en ging floreren.

Het medium podcast (zoals we dat nu kennen: geluidsbestand distribueren via RSS), dat rond 2003 ook zijn naam kreeg, was toen ook een hype in Europa. Ondanks de opkomst van breedbandinternet liep het gebruik en de populariteit ervan snel terug, zeker toen YouTube in 2005 opkwam.

Maar nu is audio via internet helemaal terug. Door mobiele telefoons en apparaten, door jongeren die de schermen willen ontvluchten, door hoogopgeleide Apple-gebruikers tussen de 20 en 49 jaar die - zo blijkt uit onderzoek - de grootste groep luisteraars zijn.

Maar ook door kunst en speelfilms, games en VR heeft het maken en inzetten van audio hernieuwde belangstelling gekregen met binaural recording en 3D-geluid.

Te gast zijn:

• Richard den Haring, oprichter van de website podcastluisteren.nl (en de app PodNL), schrijver van De kleine Podcasten voor dummies en ondernemer Studio Lijn 14.
• Erno Hannink, business coach, schrijver en podcaster. Erno voerde meer dan 200 gesprekken met ondernemers voor zijn podcast.

Zaal open 19:00 uur, start programma 19:30 uur

Check onze vernieuwde website: https://freelancefridays.nl/