<strike>Hoe je programmeren kan en misschien wel (een beetje) moet leren

Freelance Fridays
Freelance Fridays
Public group

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179 · Amsterdam

How to find us

Check het scherm bij de receptie

Location image of event venue

Details

===================================
HELAAS

Vanwege de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken, is de avond geannuleerd.

====================================

Zonder code en internet kan vrijwel niets meer, loopt het dagelijks leven in de soep. Maar hoe kom je er meer over te weten? Hoe kun je coderen zelf leren? Hoe kunnen we kinderen en jongeren dat leren? Zouden we daar eigenlijk allemaal iets van moeten weten?

Al doe je er verder zelf niets mee, de basale kennis kan je verder helpen. Gewoon weten wat er zoal mogelijk is, hoe code gemaakt en gebruikt wordt, hoe ontwikkelaars werken en denken.

Onderwijs en programmeren

Hakan Akkas is docent informatica aan het Metis Montessori Lyceum in Amsterdam. Dat doet hij kennelijk goed, want in 2017 droegen zijn leerlingen van zijn Coder Class hem met succes voor als Amsterdams Leraar van het Jaar. Hij gaat wat vertellen over zijn manier van lesgeven en het belang van coderen en programmeren.

Coderen zonder opleiding

Op het Marineterrein aan de Kattenburgerstraat is Codam gevestigd, een school voor code en programmeren waarvoor geen vooropleiding vereist is. Ruben Nieuwenhuis is directeur van TechConnect en secretaris bij Codam. Zijn verhaal zal gaan over deze bijzondere onderwijsinstelling en de waarde van de opleiding.

Programmeren en algoritmes

De laatste jaren houdt het algoritme de gemoederen ernstig bezig: nepnieuws, manipulaties en geschonden privacy. Maar algoritmes zijn in de basis niks anders dan een recept, een stappenplan, om een taak uit te voeren. Geert begint in deze presentatie bij die basis en licht toe hoe een simpel concept als algoritmes voor controverse kan zorgen. Geert is software developer en medeoprichter bij Sails IT.