addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

II. évfolyam első felvonás, januári PHP Meetup

 • Jan 29, 2013 · 7:00 PM

Sziasztok!

Megint eltelt egy kis idő az előző meetup óta, sőt a karácsonyi bejgli is már csak a fakuló emlékeinkből tekint vissza ránk.
Itt az ideje, hogy elkezdjük a 2013-as szezont, amelyen most is két előadás lesz (+1 meglepetés).

Először Orcsik Antal (@aorcsik) fog beszélni a PHP-s objektumorientált mérésekről. Ezért kapta az előadása az "Objektumorientált mérések a gyakorlatban" címet, amelynek tartalmát így foglalta össze:
„Ugyan az objektumorientáltság a PHP-ban inkább lehetőség, mint követelmény, mégis, ha már alkalmazzuk, jó lenne azt szépen és hatékonyan csinálni. Létezik néhány többé-kevésbé hasznos eszköz, amely ebben próbál a segítségünkre lenni. Ezekről és a mérési eredmények értelmezéséről, gyakorlati alkalmazásáról fog szólni az előadás – a teljesség igénye nélkül.”


A második előadás is ehhez a témához kapcsolódik. Magyar Attila (@athoshun) beszél a tiszta kódról. Ő a következőképpen foglalta össze előadását:
„Sokszor hallani, hogy amikor az ember az IDE előtt ül, az ideje nagy részét nem gépeléssel, hanem a forrás olvasásával tölti. Nem mindegy azonban, hogy kódot kell-e olvasni, vagy gondolatot! Előadásomban olyan elvekről és praktikákról lesz szó, amelyek segítenek közelebb jutni „a jó kód dokumentálja önmagát” utópia valósággá válásához.”

Reméljük, hogy ezzel a két előadással egy igazán izgalmas meetupot tudunk megint prezentálni.

A szendvicset, a limonádét, a sört és a helyszínt az Arkon biztosítja. A szendvicset és a limonádét a Büfé Budapesttől szerezzük be, kedvezményes áron. Köszönjük!

Join or login to comment.

 • Gyulai I.

  Talán az egyik legjobb volt. Köszi a szervezőknek és előadóknak!

  January 31, 2013

 • Tibor H.

  Csatlakoznék az előttem szólókhoz, teljesen pozitív élmény volt, szintén elsőre, maradok veletek :)
  Köszi!!

  January 30, 2013

 • Antal O.

  Sziasztok, Az alábbi linken elérhető az én előadásom is:
  http://goo.gl/3oYlP

  Remek meetup volt, köszi! :)

  January 30, 2013

 • Zoltan K.

  +1 köszi az előadóknak és a szervezőknek is!

  January 30, 2013

 • András S.

  Nagyon jó előadások voltak, köszönjük!
  Orcsik Antal prezentációját honnan tudom letölteni?

  January 30, 2013

 • Attila M.

  Sziasztok! SlideShare-en elerhetok a diaim: http://www.slideshare.net/athoshun/clean-code-phpmeetup-budapest - koszi, hogy ott lehettem, jo kis eszmecserek voltak!

  January 29, 2013

 • Hofferek A.

  Nagyon hasznos, látókört tágító hatású előadások voltak, köszönöm.

  January 29, 2013

 • Nagy S.

  Első alkalommal vettem részt rajta, de nagyon tetszett, mert érdekes és jó előadások voltak jó szervezéssel (jó hely, volt finom étel/ital), jó hangulattal. Határozottan megvett engem és a későbbiekben is számíthattok rám! Köszönöm a szervezést! :)

  January 29, 2013

 • A former member
  A former member

  Előadásom pdf-ben:
  http://cl.ly/000F2e3D2e3i

  Commentelhető WebDev koncepció:
  http://goo.gl/h8P1X

  January 29, 2013

 • Egon Richárd T.

  Felszabadítottam én is egy helyet, megpróbálom majd online követni.

  January 29, 2013

 • Juhasz M.

  átadtam a helyem, majd figyelem online ;)

  January 28, 2013

 • Zoltan S.

  Sziasztok, felemeltem a limitet 70 főre, mondván, hogy sok jó ember kis helyen is elfér.
  Sajnos még így is maradtak a várólistán. Ezért kérném azokat, akik mégsem tudnak jönni, hogy frissítsék státuszukat (köszi). Aki még így sem fér be, az a szokásos http://www.ustream.tv/channel/phpmeetup címen tudja élőben követni a meetupot.

  January 28, 2013

 • Szmilkó F.

  Sajnos úgy néz ki, hogy nem tudok odaérni. Remélem, még valaki a várólistáról befér helyettem!
  Üdv a résztvevő szerencséseknek: Feri

  January 28, 2013

 • Zoltan S.

  Sziasztok. Sajnos a helyszin befogadó képessége korlátos. És ha valamivel fentebb veszem a létszámot, még akkor is a korlát felett vagyunk. Ezért kérném azokat, akik bejelentkeztek, de mégsem tudnak eljönni, hogy vegyék le magukat a listarol. Köszönöm

  January 24, 2013

 • A former member
  A former member

  Köszi, javítva!

  January 24, 2013

 • A former member
  A former member

  We're writing to let you know that the group you tried to contact (webdevmeetup) may not exist, or you may not have permission to post messages to the group

  January 23, 2013

 • A former member
  A former member

  Körülbelül másfél év alatt szárba szökkent a budapesti meetup ökoszféra. A PHPmeetup az első 10 között van, viszont témáját tekintve érzésem szerint sokszor elkalandozott a web fejlesztés általánosabb területeire. Úgy látom, hogy a webfejlesztés fontos kérdései, mélységei nem nyelvhez kötöttek. Ráadásul egy PHP fejlesztő se PHP fejlesztő csupán. Számtalan egyéb technológiát, nyelvet kell hogy ismerjen, használjon ahhoz, hogy a rendszerét nagyobbra, gyorsabbra építhesse. A skálázhatóság, fenntartható fejlesztés, hatékony és gyors tesztelés, a biztonság, a http rejtelmei érintik a PHP, Python fejlesztőket, valamint a Java-ban dolgozókat és nem ritkák a vegyes (minden területhez a megfelelő szerszám) rendszerek sem. Összefoglalva: a problémák közösek, a megoldások hasonlóak, beszéljünk a Webfejlesztésről!

  Szervezőtársakat, támogatókat keresek a következő vízióhoz, jelentkezni vagy kérdezni a [masked] címen lehet:
  http://goo.gl/h8P1X

  Commentelni ér és kell is!

  1 · January 14, 2013

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy