IdeeënExpeditie Meetup: Anders kijken naar veiligheid

Slimmer en leuker werken in N-NL
Slimmer en leuker werken in N-NL
Public group

Canceled

Location image of event venue

Details

Wat maakt dat de samenleving 'veilig' is? Betonblokken, cameratoezicht, nooit ongelukken of deuren die alleen van binnen open kunnen? En hoe zit het met veiligheid op het werk, hoe gaan we daarmee om?

Jurriaan Cals werkt met o.a. brandweer, politie, veiligheidsregio's en offshore bedrijven aan een andere blik op veiligheid. In de vele gesprekken die hij de afgelopen jaren gevoerd heeft, komt steevast naar boven dat mensen (vooral op de werkvloer) niet blij zijn met het huidige klimaat van o.a. een overkill aan plannen, regels en procedures. Maar ook dat men niet zo goed weet hoe het anders zou kunnen.

Met hem gaan we op zoek naar de logica achter de ogenschijnlijke drang naar controle, de zoektocht naar de heilige graal om alle incidenten te voorkomen (zero accidents) en het geloof in absolute veiligheid. En wat deze drang, ongewild, voor effect heeft op de samenleving en werkgemeenschappen.

Hoe kunnen we anders kijken naar veiligheid? Niet met de focus op maakbaarheid, maar met de acceptatie van onze complexe werkelijkheid. Hoe geef je veiligheid weer terug aan de betrokkenen? En hoe leg je de regie en de verantwoordelijkheid daar waar het hoort; bij de professionals op de werkvloer in de weerbarstige praktijk van alle dag?

http://www.jurriaancals.nl/

Het van-plan:

19.30 Inloop

20.00 Jurriaan Cals: Anders kijken naar veiligheid

21.00 Verdieping, vragen & netwerken

Naast het verhaal van Jurriaan is het vooral ook de bedoeling om elkaar te ontmoeten en eigen ideeën, ervaringen en vraagstukken uit te wisselen.

22.00 Einde

Voor wie

Voor iedereen die nieuwsgierig is, zich afvraagt of het niet anders kan, wil meedenken of gewoon iets nieuws leren en andere mensen ontmoeten. Wees welkom!

Praktische zaken:

Locatie: By Kees, Vleesmarkt 10 Heerenveen

Geen kosten behalve eigen consumpties.

Graag aanmelden via meetup (maar mocht dit niet lukken dan ben je ook welkom).

PS. Zelf een verhaal of vraagstuk wat je bezig houdt of wilt delen? Bel of mail gerust: http://ideeenexpeditie.nl/contact/

Bron afbeelding: https://www.werkenveiligheid.nl/rie