Az Earthship és egy zöld hajó a Dunán - HU

This is a past event

88 people went

Details

Hruska Csaba - Earthship

Az Earthship egy radikális önfenntartó ház típus, mely teljesen független a közhálózattól. Egy környezettudatos koncepció, ami egyszerre épit a technológiára és a szemét felhasználásra.

A technológiát egy Új-mexikói (USA) cég fejleszti már 40 éve. A cég a kísérletezés és fejlesztés mellett az oktatásra is fókuszál. Rendszeresen szerveznek több hetes építési gyakorlatot és oktatást, ahol élőben megvizsgálhatjuk a házakat a kezdetektől a legutóbbi fejlesztésig. Nos, Hruska Csaba pont egy ilyenen vett részt.

Zöld Sziget - TankerPort a Dunán - Hoffmann Pál

A Zöld Sziget minden, a Dunán közlekedő hajót ki tud szolgálni, legyen az motorcsónak vagy úszó hotel. Na de mit is tud pontosan? Mindent megtudsz.

Kép forrása: zoldenergiavilag

Fenntarthatósággal, környezetvédelemmel, globális, regionális és helyi problémákkal és kérdésekkel foglalkozunk. Technológiákat ismerünk meg, tudást és jó gyakorlatokat cserélünk.

Oszlassunk tévképzetet: nem ecofreakek vagyunk, nem láncoljuk magunkat fákhoz, ellenben szeretjük a cleantechet, és örülünk, ha a vállalkozásokban nem ellenséget látsz. Nem erőfeszítés, logika.

Kövess minket a Facebookon, ha szeretnél friss és arra érdemes olvasnivalókat és híreket. (https://www.facebook.com/GreenMeetup.hu)

Ha itt jelentkezel, nem csak a Facebookon (https://www.facebook.com/GreenMeetup.hu), természetesen ingyen jöhetsz be. Egyébként rajtad áll, mennyit dobsz be. Minden befolyó bevételt a közösségre, vagyis rátok fordítunk.

Ismersz egy nagyon jó előadót, akinek a témája is érdekes? Láttál egy jó megoldást, amiről jó lenne, ha többen tudnánk? Írj egy üzenetet ([masked]), és már kezdünk is szervezni.

GreenMeetup - A zöld szürkeállomány.