Hacktoberfest 2019 Szeged

This is a past event

7 people went

Location image of event venue

Details

Az utóbbi években minden októberben megrendezésre kerül a Hacktoberfest® (https://hacktoberfest.digitalocean.com/) nevű globális esemény a DigitalOcean és a DEV szervezésében.

A Hacktoberfest célja, hogy népszerűsítse az open-souce szemléletet és segítsen az open-source projektek karbantartóinak új segítőket (contributor) találni projektjeikhez.

Akik hozzájárulnak október 1-31 között szinte bármelyik open-source GitHub projekthez, azok Hacktoberfestes pólót nyerhetnek, illetve rengeteg másik szervezet is beszállt a projektbe, akik saját open-source projekttel rendelkeznek és további nyereményeket ajánlanak fel azoknak, akik az ő projekjükhöz járulnak hozzá.

Hogyan nyerhetsz Hacktoberfestes pólót?
1. Válassz ki egy számodra szimpatikus open-source projektet GitHubon
2. Válassz egy megoldandó feladatot, legyen az egy új feature, bug, dokumentáció javítás
3. Oldd meg és nyiss egy PR-t
4. Az előbbi 3 pontot ismételd meg összesen legalább 4 alkalommal, mivel, ha október 31-ig sikerül 4 elfogadott PR-t beküldened, akkor tiéd a póló

Arra gondoltunk barátainkkal a Flow Academynál, hogy csinálunk egy közös hackelős estét, amikor megmutatjuk nektek részletesebben, hogy hogyan is működik az open-source világ és segítünk olyan feladatokat keresni mindenki számára, amelyeket meg tudtok oldani október 31-ig, hogy tiétek lehessen a póló. Természetesen nem a póló a legfontosabb, hanem az, hogy az open-source szemlélet minél jobban elterjedjen és minél többetek járuljon hozzá, minél több projekthez.

Mire lesz szükséged az eseményre?
1. GitHub fiók https://github.com/
2. Saját laptop
3. Jókedv
4. Programozási nyelvre, tudásszintre nincs megkötés, ugyanis GitHubon bárki tud a számára megfelelő feladatot találni

Mire számíts?
2.5 óra nem elég arra, hogy érdemi kontribúciót tudjunk hozzátenni bármelyik projekthez is, kivéve, ha valakinek már van tapasztalata adott open-source projektben és már voltak kontribúciói. Tehát az eseményre inkább úgy tekints, mint fun, közösségépítés, ismerkedés más szegedi fejlesztőkkel, illetve hogy jobban megismerkedhetsz a Hacktoberfesttel, az open-source világgal, illetve mutatunk még néhány szervezetet, akiknél további nyereményeket tudsz bezsebelni a PR-ok után. A végén pedig közösen kódolunk (mindenki a saját feladatán vagy akár pair-programming) és megpróbálunk megoldani legalább részben néhány feladatot.

Tudsz nyerni pólót ezen az eseményen?
Nem, legalábbis mi nem osztogatunk pólókat, csak megmutatjuk azt, hogy hogyan tudtok nyerni a globális Hacktoberfesten.

Regisztráció
Részvételi szándékodat kérjük itt, a Meetup eseményünknél jelezd egy RSVP-vel (ott leszek gomb).
Fontos, hogy ha mégsem tudsz eljönni, akkor módosítsd regisztrációdat, hogy tudjunk kalkulálni a résztvevői számmal.

Az eseményre a globális Hacktoberfest magatartási kódexe (http://do.co/hacktoberconduct) érvényes, kérjük olvasd el mielőtt részt veszel! Köszönjük!

További részletek:
https://hacktoberfest.digitalocean.com

További szervezetek, akik egyéb nyereményeket kínálnak:
https://umbraco.com/blog/hacktoberfest-2019/
https://hacktoberfest.circleci.com/

Várunk téged szeretettel! Hozd a kollégádat is!