addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Svenskaklubb vol.8 Identitet, jämlikhet och jämställdhet

 • Mar 2, 2014 · 1:00 PM
 • This location is shown only to members

http://www.dn.se/nyheter/varlden/valj-ditt-eget-kon-pa-facebook/

***Var trogen din RSVP-status***

Antalet deltagare är starkt begränsat. Därför går det inte att komma utan anmälan. Om du RSVP:ar Ja och inte dyker upp så riskerar du att inte få plats nästa gång. Detta för att det endast ska komma seriösa/intresserade deltagare.


***Nivå***

Avancerad

Du som pratar svenska flytande eller har det som ditt modersmål är självklart lika välkommen. För dig som är nybörjare finns det andra Meetup-grupper på grundläggande nivå på söndagar och måndagar. Kolla gärna dem.


***Ta hänsyn till caféet:***

ALLA DELTAGARE SKA KÖPA NÅGOT AV CAFÉET. Var vänlig respektera denna policy.


***Att diskutera***

1) Vilka kunskaper eller erfarenheter har du av olika roller eller diskriminering pga av kön eller sexuell läggning?

2) Idenitifierar vi oss efter manliga och kvinnliga ideal? Finns det manliga och kvinnliga egenskaper och hur skapas de?

3) Vilket inflytande har feministrörelsen och PRIDE-rörelsen i olika länder? Vilka positiva och negativa effekter har rörelsen?

4) Hur skulle ett jämställt samhälle se ut? Vilka möjligheter och svårigheter ser du?

5) Hur skulle ett samhälle utan normer se ut? Vilka möjligheter och svårigheter ser du?

Nyckelord:

Relationer och samlevnad, normer och normkritik, könsidentitet, könsroller, manliga och kvinnliga ideal, sexuell läggning, RFSL, jämlikhet (allas lika värde), jämställdhet (lika rättigheter för män och kvinnor), feminströrelsen, PRIDE-rörelsen, öppenhet och tolerans, diskriminering, familjen, föräldraskap, barnuppfostran, genuspedagogik i förskola och skola och ordet "hen" i svenska språket.

Kom gärna med egna frågor du vill diskutera!

Relaterade artiklar:

Om normer och normkritik: http://www.fria.nu/artikel/21000, http://www.dn.se/nyheter/varlden/barn-kan-fa-ha-fler-an-tva-foraldrar/, http://www.svt.se/nyheter/sverige/svart-adoptera-for-homosexuella-par

Om könsroller: http://www.dn.se/ekonomi/konsroller-hindrar-foretagarkvinnor http://www.dn.se/nyheter/varlden/valj-ditt-eget-kon-pa-facebook/

Om sexuell läggning: http://www.fria.nu/artikel/79645, http://www.fria.nu/artikel/89089, http://www.fria.nu/artikel/113058

Feministrörelsen: http://www.dn.se/nyheter/sverige/schymans-partyn-fis-hopp, http://www.fria.nu/artikel/2515

Jämställdhet: http://www.dn.se/ekonomi/teknikbranschen-usel-pa-jamstalldhet,  http://www.fria.nu/artikel/85545

Vi ses!

Join or login to comment.

 • Núria

  Hej Anna! Jag var tyvärr lite försent för att anmäla mig och väntar just nu i väntelistan. Jämställdhet är ett ämne som intresserar mig väldigt mycket. Vet ni om det kommer att finnas en plats imorgon? Brukar folk hoppa ur? Tack! Annars kommer jag gärna nästa gång! :)

  March 1, 2014

  • Anna

   Hej Núria! Vad kul att ämnet intresserar dig! Tyvärr vet vi inte säkert om det kommer finnas plats i morgon men samtidigt brukar en del inte dyka upp. Om två ev. avhoppare meddelar oss kan jag meddela dig att du kan komma. Om intresset är stort kan vi diskutera ämnet igen!

   March 1, 2014

 • Anna

  Jag har lagt till en artikel om adoption under normer och normkritik.

  March 1, 2014

 • Anna

  Vad kul, Massimo :) Vi ses i morgon!

  March 1, 2014

 • Massimo M.

  Tack så mycket Anna! Frågorna och artiklarna är mycket nyttig och ska hjälpa mig mycket att vara förberedd på mötet.

  March 1, 2014

6 went

 • Anna
  Swedish mother tongue,
  Event Host
 • Mi
  Event Host
 • Lan
 • A former member
 • A former member

Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy