Skip to content

The Future Functional Java

Photo of
Hosted By
Dervis M. and Vytautas Z.
The Future Functional Java

Details

Vi puster nytt liv i javaBin Vestfold og inviterer alle til vår første meetup som denne gangen vil handle om Java 20 og funksjonell programmering. javaBin spanderer mat og drikke!

Agenda:

17:00 - 17:30: Mat og mingling
17:30 - 18:30: Presentasjon: The Future Functional Java
18:30 - 19:00: Mingling og diskusjoner for de som ønsker

Presentasjon:

Java 20 er like rundt hjørnet, og det er flere viktige forbedringer som nå er en fast del av språket. Aldri har det vært viktigere å forstå hvor Java er i ferd med å ta veien, spesielt når vi sammenligner dette med andre språk slik som Kotlin, Scala og Haskell.
Samtidig ser vi at verden rundt JVM’en utvikler seg i rekord-hastighet med nye rammeverk, og ikke minst fortsetter Kotlin å dominere den norske industrien. I dette foredraget skal Dervis presentere to overordnede temaer; oppsummering av endringene i Java, og Java sin dreining mot konsepter fra funksjonell programmering.
Om du ikke har vært opptatt av funksjonell programmering før, så er dette foredraget en fin muligheten for å få bedre innsikt i konsepter slik som algebraiske datatyper, pattern matching, records, sealed interfaces og inline klasser. Du trenger ikke bakgrunn i funksjonell programmering; vi forteller deg det du trenger å vite for å komme i gang.

Speaker bio - Dervis Mansuroglu

Dervis er leder av javaBin, den norske Java-brukerforeningen, og jobber til vanlig som leder i utviklingsavdelingen til politiet. Dervis er en erfaren Java-utvikler og er opptatt av JVM-baserte programmeringsspråk, funksjonell programmering og algoritmer. Dervis er en aktiv bidragsyter til fagmiljøet i Oslo, og holder også foredrag i internasjonale konferanser og events.

javaBin Vestfold
javaBin Vestfold
See more events
Respond by
Tuesday, March 28, 2023
2:00 PM
Nordre Kullerød 20 · Sandefjord