Skip to content

Not your everyday Kotlin

Photo of Vytautas Zaleckas
Hosted By
Vytautas Z.
Not your everyday Kotlin

Details

Hei! Vi i javaBin Vestfold ønsker å invitere deg til vårt neste møte! Har du hørt om Kotlin? Har du prøvd den? Kanskje det er noe du bruker daglig? Dette er en flott mulighet til å lære mer om Kotlin og utforske mulighetene det har å by på. Møtet vil også gi dere sjansen til å møte andre utvikler-entusiaster i Vestfold-området og utveksle erfaringer. Alle er velkomne, og som alltid vil javaBin serverer mat og drikke.

Agenda

17:00 - 17:30: Mat og mingling
17:30 - 19:30: Presentasjon: Not your everyday Kotlin
19:30 - 20:00: Mingling og diskusjoner for de som ønsker

Presentasjon:

I flere år har vi brukt Kotlin sammen med Java i prosjektene våre på jobben. Det meste som skrives i Kotlin er klasser og dataklasser med vanlige funksjoner og syntaks som før - bare mindre av den enn i Javakoden. Man er stort sett fornøyd fordi man slipper .stream() og .collect() i collections og er fornøyd med at kompilatoren holder deg i hånden og protesterer når en referanse kan være null. Man beveger seg gjerne dithen at if, while og when brukes som uttrykk (expressions) ikke bare som kontrollstrukturer (statements).
Men Kotlin har også en del juveler som sjelden tas i bruk, og det er noen av dem vi skal komme inn på i dette foredraget. Vi ser blant annet på Kotlin extensions, sealed classes, value classes, scope functions og coroutines, og vi vil også ta opp noen gode, funksjonelle prinsipper som vi kan ta med oss inn i en objektorientert verden.

Speaker bio - Bjørn Hamre

Bjørn har over 25 års erfaring innen programmering og har en spesiell interesse for programmeringsspråk og funksjonell programmering. Han har brukt Kotlin sammen med Java i flere prosjekter på jobben, og har holdt foredrag og workshops på anerkjente konferanser som JavaZone og Booster. Bjørn er også involvert i driften av javaBin Bergen.

Vi gleder oss til å se dere alle på møtet!
Beste hilsener, javaBin Vestfold

Photo of javaBin Vestfold group
javaBin Vestfold
See more events