A social media hatása a kommunikációs válságokra

This is a past event

25 people went

Location image of event venue

Details

2012-ben hatalmas változást hoztak a (kommunikációs) válságok világába (is) a social media platformok. Minden eddiginél gyorsabb és egyszerűbb kommunikáció vált szükségessé, ami bizony minden vállalati kommunikátor életét megnehezítette.

A meetup kiinduló gondolata, hogy míg a kríziskommunikátorok felkészültek, a sajtóval való kommunikációra, arra vonatkozóan nincsenek még deklarált és működő szabályok, mit kell tenni a social mediával.

A vállalatok általában kifejezetten félnek social platformoktól, van egy nagy ellenállás részükről, miközben megítélésük már nem feltétlenül a sajtóban megjelenteken múlik.

A meetupon a téma felvezetése után három előadó a social media platformok hatásának egyes aspektusait vizsgálja.

Pécsi Ferenc, online kommunikációs szakértő, közösségi kommunikátor:

Kommunikáljunk -e cégként válsághelyzetben a közösségi hálózatokban, blogokon?

Egyáltalán, oda kell-e figyelni, mit történik egy olyan kommunikációs térben, amit egészen biztosan képtelenek vagyunk érdemben befolyásolni. Vagy mégsem?

Árvai Péter, kommunikációs tanácsadó:

A válság: lelepleződés.

Péter vállalkozó, amennyiben az életet fel lehet fogni egy vállalkozásnak.

Social Média szakértő, amennyiben a körülöttünk lévő dolgokat fel lehet fogni egy kommunikációs csatornának, ahol napi 24.00 órában megy a műsor, melyben egyszerre vagyunk média sugárzók és fogyasztók is. Itt szabályok és rendezettség, és törvényszerűségek alapján működik minden.

A platform maga az Élet. A műsorban a szerepeink nem különíthetőek el egymástól. Így a céges kihívásaink megoldásához, céljaink eléréséhez minden esetben önmagunkon át vezet az út. Ezzel az attitűddel és gondolkodásmóddal igyekszem segíteni ügyfeleimnek, üzleti és marketing stratégia tervezésben és kivitelezésben, természetesen az alapvető szakmai kompetenciák mentén.

"Ha hazugsághoz hasonlít, ne kezdd el
az igaz szót se, hogyha nem kívánod,
hogy olyat, amit meg se tettél, restelj." Dante - Pokol

Loós Balázs, hipnocoach: Mit kezdjünk a trollal? A névtelen, minden felületünkön kommentelő, ferdítő és kiforgató ember hogyan működik, mi mozgatja, mit kell tudni róla, hogy megértsük őt? Mit próbálhat meg a pr-os (vagy pr-es), mit kezdhet a helyzettel?
[masked] között kávészünetet tartunk. Résztvevőnként (a belépőjegy ellenében mindenkinek biztosítunk 1-1 kávét, teát, illetve aprósüteményt).

Ezután a közös munka következik, hiszen az előadók által elmondottak gyakorlatban való működését mutatjuk be szimuláció keretében egy konkrét kommunikációs krízist ismertetve. Az utolsó negyedórát arra szánjunk, hogy közösen megoldási javaslatot fogalmazzunk meg a cég számára.

Belépő: 2500 Ft

Diákjegy, diákigazolvánnyal! : 500Ft

Regisztrálj most! és kérjük, érkezz pontosan!