addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupsimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1outlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruseryahoo

Коледна разходка до Гилдхол и катедралата "Свети Павел"

Здравейте!

За да усетим новогодишните празници, измислихме план за разходки и забавления в Лондон.

Какво ще кажете да влезем в подземията на Ситито, а след това да слушаме музика в Катедралата Свети Павел.

Ето подробностите:

Ситито се управлява от Guildhall, където се помещава the City of London Corporation. До Guildhall се намира Guildhall Art Gallery. Нея искаме да ви покажем, защото там може да се види обстановката, в която кметът на Ситито (the Lord Mayor) посреща гостите си. Представете си блясъка на Викторианската епоха, събрана в съвременна зала, красиви дами и елегантни господа, червени килими, топло осветление. Тук ще разкажем какво се вижда наоколо. 

Под залата има страхотна изложба за прокарването на първия телеграфен кабел под океана – революционно откритие, по-голямо от полета в космоса, защото благодарение на телеграфа новините от всички места на света вместо за месеци, са пристигали за секунди. Ще научим за телеграфа.

А още по-надолу – нали казахме за подземията на Ситито – има амфитеатър. Римски. По камъните е ДНК-то на гладиатори и гладиаторки. В публиката е император Адриан. Усещането е еуфорично.

След като видим това, отиваме до катедралата Свети Павел. Не плащаме обичайния вход, защото ще сме на литургия. Сядаме на седалките и слушаме песните на хора. 45 минути трае службата. Вече стотици години на същото място. Този път и ние ще сме част от историята на Лондон.

Поканени сте!

Тази разходка е част от усилията ни да направим Лондон познат на българите. Ние разказваме за Лондон чрез сайта Разходки из Лондон. По време на разходката ще влезем в ролята на екскурзоводи, за да продължим да ви показваме интересни места от Лондон, за това се нуждаем от вашата помощ. 

Очакваме да подкрепите нашия проект като всеки участник в разходката дари 6 паунда. 

Срещата ще бъде в 14 часа пред St Paul`s Tube Station, дотам може да стигнете със Central Line (червената линия) на метрото.

Ето телефон за връзка:[masked]

Обадете се, ако имате въпроси

Приятна седмица!

Деси и Бойко


Снимка на Катедралата Свети Павел: 

DiliffJoin or login to comment.

 • Десислава Д.

  Здравейте, приятели!
  Днес ще се видим в 14 часа пред спирката на метрото на катедралата Свети Павел - St Paul Tube Station.

  Моля ви да дойдете пред изхода, който се намира до самата катедрала. Обадете се, ако имате въпроси:[masked]

  До скоро!

  2 days ago

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy