Past Meetup

Tesztautomatizalo is ember, kik ok?

Hosted by MeetOFF

Public group

This Meetup is past

49 people went

Price: $5.00 /per person
Location image of event venue

Details

Manapsag egyre tobb helyen dolgoznak tesztautomatizalok, vannak helyek, ahol meg kuzdeniuk kell, hogy elismert, kulonallo szakmakent tekintsenek a fejlesztok rajuk, de legtobb helyen mar megvan a pontos helyuk es szerepuk. De mik ezek? Miert nem jo, ha az alkalmazas egyik fejlesztoje irja a UI teszteket? Mikor hatekony es mikor nem hatekony az automatizalt teszt. Helyezzuk el oket, minket, engem az IT vilagaban...

Várhatóan előadóink lesznek:

1. Szász Zoltán @szaszz (https://twitter.com/szaszz) (szoftver fejlesztő, test infected wanna be clean coder)

Miért kevés az informális specifikáció önmagában? Miért teszteljünk? Miért automatizáljuk a tesztelést? Hatékony-e az informális specifikáció? Van-e egyáltalán létjogosultsága? Lehet-e automatikusan verifikálni egy informális specifikációt? Ha téged is ezek a kínzó kérdések gyötörnek, akkor mindenképpen itt a helyed!

2. Nagy Gáspár (Developer Coach, TechTalk (http://www.techtalk.hu/)): A tesztautomatizáló is ugyanolyan ember, mint mi (fejlesztők)

Négy éve, egy szeptemberi éjjel, egy hotelszobában egy agilis .NET tesztelőkörnyezetet kezdtem el készíteni. A SpecFlow azóta egy sikeres open-source projekt, és azt vettem észre, hogy közben én is kicsit tesztelő lettem. Sok automatizált teszt és még több tesztautomatizálókkal folytatott beszélgetés után most úgy érzem, a tesztautomatizálás pont olyan komplex feladat, mint a szoftverfejlesztés. (Csak kevésbé fizetik meg.) Erre mutatnék néhány közérthető példát.

3. Szabó Csaba @csabb (https://twitter.com/csabb) (tesztelési szakértő, Team Distinction (http://teamdistinction.com/)): Cross-platform mobil teszt automatizálás

2013 tavaszán csatlakoztam a Distinction mobilfejlesztő csapathoz, első tesztelőként. Feladatom a manuális tesztelése volt az alkalmazásoknak, illetve a tesztfolyamatok kialakítása, de annyira megszerettem ezt a munkát, hogy a manuális tesztelés mellett folyamatosan alakítom és fejlesztem az automatizált teszt környezetet is, melyben a legnagyobb kihívás az, hogy több platformon is jelen vagyunk: iOS, Android, Windows Phone 8, Windows 8 és backend fejlesztés. Bemutatom, hogy mik voltak a nehézségek, és hogy milyen lehetőségek vannak ilyen szintű cross-platform teszt automatizálásra.

(20 perc szünet)

4. Hajnal Zsolt (Test Automation Engineer, GE Healthcare)

Nap mint nap találkozunk automatizált folyamatokkal de nem biztos, hogy észrevesszük. Az előadás felhívja a figyelmet a bennünket körülvevő automatizált folyamatokra és az azok nyújtotta lehetőségekre.

// We meet automated processes every day but it is not sure that we realise they are automated. This presentations highlights the automated processes surrounding us and the opportunities they can offer. //

5. Bányai Zsolt @bazso (https://twitter.com/bazso) (vezető tanácsadó, Virgo Systems (http://www.virgo.hu/))

Az automata tesztelés segít abban, hogy lássam, hogy az alkalmazásom a várt módon működik-e, jelentsen ez technológiai, funkcionális vagy akár terheléses szempontokat. De vajon megépült-e már az a számítógép valahol az univerzumban, ami tudja arra is a választ, hogy az alkalmazásom valóban hasznos és tetszik az embereknek? Megnézzük.