Adatbányászat - a tudás hatalom

This is a past event

46 people went

Location visible to members

Details

Az adattárházak mérete másfél évente duplázódik. Lassan a legtöbb multi felhöben tárolja saját és persze a mi adatainkat is. Az adatbányászat szerepe egyre fontosabb. Trendek jönnek-mennek, de a félautomatizált lekérdezések és a bevetett mesterséges intelligencia nélkül lassan már esélyünk sincs a kívánt releváns információt meglelni az adathalmazok mélyén.

Egész napos rendezvényt szentelünk a témának a Magyar Információbrókerek Egyesületével (http://mibe.info), MIBE közös szervezésben. Három rész egészíti ki egymást:

napközben hagyományos konferencia keretein belül láthatunk elöadásokat " Nagy adatbázisok – innovatív lekérdezések" címmel Mikulás Gábor, Miskolczy Csaba, Gáspár-Papanek Csaba, Apró Antal, Visky Máté, Hidvégi Péter, Sidló Csaba István és Vadász Pál tolmácsolásában, ahol a PSI, az állami adatbázisok másodlagos felhasználása a kiemelt téma délután demozás, workshop és a jövö boncolgatása gyakorlati ismeretekkel füszerezve végül a megszokott "villámkonferencia" magyar példákkal és általános adatbányász témákkal A nappali programra a http://mibe.info/ (http://mibe.info/index.php?oldal=oldal&o=konferencia_11) oldalon kell regisztrálni.

A workshop 16:30-tól indul, ahol gyakorlatban is el lehet merülni az adatbányászat szépségeiben. Feladatot kell majd idöre megoldani és az esti meetupra összeállítani egy rövid prezentációt tutorok segítségével.

Este 7-kor pedig a megszokott meetup vár rátok.

Prezentációk:

Dr. Tivadar Krisztián (http://meetoff.eu/meetup/dr-tivadar-krisztian-beharangozoja) (jogász) Mikor mit kell tenned? Információszabadság vagy szabadosság? A jogász válaszol! Kérdésed van a közérdekű adatok kezeléséről? Tedd fel!

Lencsés Ákos (http://meetoff.eu/meetup/lencses-akos-beharangozoja) (KSH Könyvtár) Hol lakik a korányzati adatok nagyrésze? Mi értelme van ennek? Hogyan is működik mindez? Mindez érthető, emberi nyelven gyakorlati megközelítésből Tőlünk, Neked!

dr. Ződi Zsolt (http://meetoff.eu/meetup/dr-zodi-zsolt-adatbanyasz-workshop) Ingyenes vs. fizetős jogi adatbányászatok a relevancia bűvöletében. Miért nem elég a jogászoknak egy keresőrendszer a munkájuk során és melyiket mikor érdemes bevetniük a siker érdekében?

A részletes program a http://meetoff.eu oldalra kerül fel folyamatosan.

A meetup belépő a szokásos 1000 forint, amit az itteni regisztrációtokkal máris feleztek.