Laravel meetup: PHP 7.4, multilanguage en kubernetes

Dutch Laravel Foundation
Dutch Laravel Foundation
Public group
Location image of event venue

Details

Dit is de eerste Laravel meetup van de Dutch Laravel Foundation. We zijn te gast bij de Endeavour Group/ PXL.Widgets in Haarlem. Naast een rondleiding door het toffe pand van de Endeavour Group, gratis pizza en een drankje hebben we drie interessante talks voor Laravel developers.

Arto Rozenga & Dennis Koster van PXL.Widgets nemen je mee in de wereld van PHP 7.4. Wat zijn bijvoorbeeld de belangrijkste nieuwe features? PHP 7.4 geeft een enorme boost in performance en leesbaarheid van code en wordt beschouwd als een tussenstap naar PHP 8. De mannen vertellen je graag waarom je dus naar 7.4 moet overgaan. Ook geven ze een korte blik op de toekomst van PHP. Wat verwachten zij dat PHP in de toekomst gaat doen?

Daarna zal Ruud Schaaphuizen van Sqits jullie meenemen in zijn ervaringen met meertaligheid in applicaties. Welke valkuilen kom je daarbij tegen, welke technische oplossingen zijn er beschikbaar en welke oplossing gebruikt hij binnen Sqits. En als bonus heeft Ruud beloofd om een tipje van de sluier op te lichten over een package die zij momenteel ontwikkelen voor vertalingen in een single page application (vue.js).

Tot slot zal Bobby Bouwman je meenemen in de wereld van Kubernetes. Het open-source platform voor containerorkestratie wint steeds meer populariteit en dat is natuurlijk niet zonder reden. Bobby vertelt je over Kubernetes en in het bijzonder over de combinatie van Laravel en Kubernetes, zodat je na zijn talk ook direct aan de slag wilt met Kubernetes!

Programma
18:00 - 18:30 Inloop
18.30 - 19:00 Gratis pizza
19:00 - 19:10 Opening
19:10 - 19:25 Arto Rozenga & Dennis Koster over PHP[masked]:25 - 19:30 Q&A
19:30 - 19:55 Ruud Schaaphuizen over omgaan met meertaligheid
19:55 - 20:00 Q&A
20:00 - 20:10 Pauze
20:15 - 20:50 Bobby Bouwman over Kubernetes i.c.m. Laravel
20:50 - 21:00 Q&A
21:00 - Borrel

Wie zijn wij
Deze meet-up wordt georganiseerd door de Dutch Laravel Foundation en is gratis toegankelijk voor iedereen die enthousiast is over Laravel. De Dutch Laravel Foundation zorgt voor de promotie van Laravel in Nederland en stimuleert kennisuitwisseling tussen Laravel developers. Met de steun van Taylor Otwell werken de aangesloten bureaus en ZZP’ers om Laravel het #1 framework voor PHP developers te maken!

Wil je meer weten? Kijk op www.dutchlaravelfoundation.nl.