Next Meetup

New Tech Meetup @A66
Kvantumszámítógép, mesterséges intelligencia, CI/CD: A májusi program kissé slágerlistásra sikeredett, de a könnyedebb ívek kedvelői is megtalálják a számításukat a DIY darts videobíróval. Gyertek, ezúttal a sör is hideg lesz! 1. Kubernetes + CI/CD on AWS Tóbi Tamás, Total Cloud Consulting Több lehetőség is kínálkozik arra hogy Kubernetes cluster-t deployoljunk AWS-re (pl. Heptio Quick Start, KOPS, stb...), de igazából mindegyiknél vannak hiányosságok ha egy komplett, production-ready cluster-t szeretnénk egyszerűen, pár kattintással összerakni, plusz AWS alapú CI/CD pipeline-al integrálni. Mi arra kerestünk megoldást, hogy lehetséges ezt egyszerűen, biztonságosan - de megtartva a konfigurációs lehetőségeket - megoldani. 2. Automatikus darts pontozás kamerával Vass László 2017. márciusában azzal hagytam abba a meetup előadást, hogy remélhetőleg újra fogok jelentkezni egy működő verzióval. Az elmúlt egy év meghozta gyümölcsét, megmutatom a 97.6%-ban működő verziót és mesélek a kihívásokról. 3. Egymillió év egy óra alatt - A kvantumszámítógép hajnala Farkas Bálint Olyan forradalom készülődik, ami alapjaiban formálja majd át az ipari civilizációt. A kvantumszámítógép ígérete, hogy órák alatt végez el olyan számításokat, melyek hagyományos eszközökkel évmilliókig tartanának. Ma megoldhatatlan egészségügyi, energetikai, klímakutatási, anyagtudományi stb. problémák válnak majd egy csapásra könnyűvé. Ennek az elképesztő erőnek az árnyoldala, hogy a kvantumszámítógépnek még a működési elvét sem egyszerű megérteni. Egy géphez hozzájutni, majd fejleszteni rá pedig még nagyobb kihívásnak ígérkezik. A Microsoft azon dolgozik, hogy a gép és a használatához szükséges tudás is minél szélesebb réteg számára hozzáférhető legyen majd. Előadásomban ennek a komplex témának a közérthető bemutatására teszek kísérletet. 4. Gépi tanulás felhasználása internetes csalások megelőzésére Kádár Tamás, SEON Az internetes csalások száma jelentős növekedést produkált az elmúlt években. A magyar alapítású SEON erre a problémára fejleszt API-t, amiben a machine learning, azaz gépi tanulás fontos szerepet játszik. Az előadás során megismerhetjük, hogyan használtuk fel ezt a technológiát, amivel ma már több mint 3000 webshopot védünk. 5. Alámerülés a kommentszekcióba Lados Dénes, belfry.io A Belfry.io egy kommentkezelő és moderálást segítő webes eszköz, amely mesterséges intelligencia segítségével előszűri a káros kommenteket angol és magyar nyelven. A rendszer támogatni tudja a humán moderátor munkáját, esetenként pedig emberi közreműködés nélkül is alkalmazható. Az előadáson arról lesz szó, hogy hogyan tudjuk automatikusan megkülönöztetni a problémás kommenteket a többitől. --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük! A beugró 1000 Ft, diákoknak ingyenes. Költségvetésünket itt találod: http://asimov-foundation.org/uvegzseb/ Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

A66

Andrássy út 66 · Budapest

Upcoming Meetups

Past Meetups (130)

What we're about

Public Group

It's all about sharing. Really...

Találkozz a budapesti tech közösség tagjaival, ismerjük meg egymást, és az új technológiákat. Az előadások rövidek és ütősek, utána kötetlenül beszélgetünk.

About Us: http://newtech.meetup.com/42/about/
Facebook group: https://www.facebook.com/groups/21364940464
Facbook page: https://www.facebook.com/newtechmeetup/

-- EN --

It's all about sharing. Really...

Meet with people in the tech-community of Budapest to discuss and showcase new technologies. Presentations are kept short and sweet, with a chance to socialize afterwards.

Please sign up on meetup.com for each event you wish to attend.

About Us: http://newtech.meetup.com/42/about/
Facebook group: https://www.facebook.com/groups/21364940464
Facbook page: https://www.facebook.com/newtechmeetup/

Members (4,447)

Photos (1,905)

Find us also at

Related topics