New Tech Meetup Birthday & Pecha Kucha Night

Location image of event venue

Details

A Pecha Kucha Night Budapest köszönti a 4. születésnapját ünneplo Budapest New Tech Meetup-ot.

Rendezi a Meetup és a Kortárs Építészeti Központ, helyszín: Merlin

A tervezett eloadások (két részletben, 20:20-as kezdéssel):

Meetup elÅ‘adók

Deák Márton: Puli Space - Magyar urszondát a Holdra? Benedek Balázs (Skawa Kft., http://www.legoplatformer.com ): LEGO és a virtuális valóság mobiltelefonon Vadász Attila (TCT Hungary): CallMix Kazi Károly (BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. http://www.bhe-mw.eu ): Magyar fejlesztésu robotrepülo (UAV) Dr. Szebeni János (Bay-LOGI): Nanomedicina, az orvostudomány jövoje Egy percben bemutatkozik a startUp Underground (http://suu.hu), a barcamp (http://barcamp.ap.hu), a smartmobil (http://www.smartmobilhq.hu) konferencia és a startup weekend (http://budapest.startupweekend.org/). Pecha Kucha Night elÅ‘adók

Gáti Anna, SzegÅ‘ Gábor, B. Nagy Ferenc: willbedesign, StayInHungary Az Albemarle 2010 tavaszán elkészült irodája. Kukucska GergÅ‘: Csendautomata Benedek Zsanett, Lakos Dániel: TERVHIVATAL.hu A hajdani Goldberger textilgyár egyik épületében kialakított loft-iroda. Fatér Mária: Mlamp Fatér Mária egyedi lámpákat készít múltban nagy becsben tartott kannák, tálak, tányérok és csészék más értelmet nyernek, új életet kapnak. Az átgondolt terméktervezés által, csökkennek az egy adott termék teljes életciklusa alatt fellépÅ‘ negatív környezeti Borzák Márton: Studio Borzak Új technikák és új gondolkodásmódok, az intuíció és a rendszer kettÅ‘ssége a tervezÅ‘grafikában. Hanczár Gergely - Underground Kiadó

Az elodások után tortavágás az EPAM Systems-nek köszönhetoen, majd tánczos mulatság.

Beugró 1200 Ft.

A születésnap beharangozásával segített nekünk a HWSW (http://www.hwsw.hu/), a HUP (http://hup.hu/) és aWebisztán (http://www.webisztan.hu). Köszönjük :)

A tervezett elöadások részletei

Deák Márton: Puli Space - Magyar ürszondát a Holdra? A Puli Space csapatának célja, hogy a Google Lunar X Prize verseny keretében 2014-ig eljuttassa az elsö magyar holdszondát égi kísérönkre. A csapat még csak az elökészítés fázisában jár, így több ürszonda-koncepció merült fel, más elönyökkel és hátrányokkal

Benedek Balázs (Skawa Kft., www.legoplatformer.com (http://www.legoplatformer.com/)): LEGO és a virtuális valóság mobiltelefonon A LegoPlatformer.com egy gondolatkísérlet: kiterjesztett virtuális valóság játék Androidos mobil telefonra, ahol a Lego Duplo kockákból ténylegesen megépített pálya jelenik meg a virtuálsi játéktérben, újra kreatív alkotó szerepet biztosítva a játékosnak.

Vadász Attila (TCT Hungary): Kommunikációs élményt fokozunk CallMix - - Bemutatkozik egy újfajta kommunikációs csatorna, ahol a telefonhívással egy idöben azzal szinergiában a környezetünkben lévö berendezések (PC,Tablet,smartphone, TV, settopbox,stb) beszélgetést támogató adattartalmakat jelenítenek meg, annak megfelelöen hogy a beszélgetö felek ez irányú szándékaik milyenek. Így láthatóak majd a csöngetési videok, közösségi oldalak, blogok, tudakozók, weblapok, mailek,térképek stb.

Kazi Károly (BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. www.bhe-mw.eu (http://www.bhe-mw.eu/)): Magyar fejlesztésu robotrepülo (UAV) Mit tud(hat) egy ilyen kisméretü robotrepülö, amely elsösorban civil felhasználásra készül? Milyen elönyei, lehetöségei, veszélyei és akadályai vannak a polgári alkalmazásoknak?

Dr. Szebeni János (Bay-LOGI): Nanomedicina, az orvostudomány jövoje A nanomedicina a nanotechnológia, napjaink egyik legintenzívebben fejlödö, a jövö legföbb gazdasági hajtóerejének tartott technológiájának alkalmazása az orvosi gyakorlatban. Vivmányai számos betegség kezelésében, megelözésében jelentös elörelépést kínálnak, többek között a gyógyszeres rákterápia hatékonyságának növelésével. Tanúi lehetünk a rákos sejtekhez irányítható nanoméretü gyógyszerkapszulák, minden eddiginél biztosabb diagnosztikus és nagyobb felbontású képalkotó eljárások bevezetésének. Gyógyszerkutatóként részt vehetünk hazai nanomedicinális termékek kutatásában, fejlesztésében. Az el?adás célja a fentiek illusztrálása konkrét adatokkal, példákkal.