New Tech Meetup + SFportal Meetup születésnap

This is a past event

100 people went

IMPRÓ

Ó utca 4. VI. ker. · Budapest

How to find us

Megközelítés: 3-as (kék) metróval az Arany János utcai vagy kisföldalattival az Opera megállóig, vagy 4-6 villamossal az Oktogonig

Location image of event venue

Details

Az áprilisi meetupot közösen szervezzük a csodálatos SFportal (http://www.sfportal.hu) csapattal, akik most ünneplik 2. születésnapjukat. Vegyes eloadások, torta, hangulat.

Smári McCarthy (International Modern Media Institute (http://immi.is)): Rethinking the protection of free speech Dr. Ványa László: urháború tíz percben Sitte Dávid (Adverticum Zrt (http://www.adverticum.hu/).): Az online hirdetéskiszolgálás technológiai kihívásai Klapcsik Sándor: Technológiai nosztalgia és science fiction Cseh Róbert (Tavir.hu (http://tavir.hu/)): Hunveyor urszonda modell-rendszer felépítése és muködése Kovács "Tücsi" Mihály: 2012 és további népszeru világvégék

Eloadás részletek (folyamatosan frissítjük)

Smári McCarthy (International Modern Media Institute (http://immi.is/)): Rethinking the protection of free speech A brief intoduction to the ideas of the IMMI project to create better media and information protection laws in Iceland and throughout the world.

Dr. Ványa László: urháború tíz percben A nagyhatalmak katonai céljai az urben. Nyílt és rejtett urháborús lépések, programok.

Sitte Dávid (Adverticum Zrt (http://www.adverticum.hu/).): Az online hirdetéskiszolgálás technológiai kihívásai Milyen technikai akadályokkal szembesül egy közép-európai internetes hirdetéskiszolgáló, és azok leküzdésére milyen megoldásokat alkalmaz az Adverticum a gyakorlatban.

Klapcsik Sándor: Technológiai nosztalgia és science fiction Igyekszem William Gibson prózájában kimutatni azon kettosséget, mely a legújabb, hiperszuper, digitális technológiák és az érezhetoen kézzelfogható technológiai nosztalgia között áll fenn. Ez a fajta nosztalgia 20. század eleji és 19. század végi (írói) technikát hangsúlyoz a 21. századival szemben; avantgarde és art deco stílusjegyeket a posztmodernnel szemben. Azt szeretném megmutani, hogy Gibson és írótársai tudatában a kétféle technológia, a digitalis-hiperszuper és a nosztalgikus-analóg, nem képeznek ellentétet. Melankolikus visszatekintés és ironikus lenézés, visszavágyódás és teljes elutasítás egyformán jellemzi a kiberpunk gondolkodást és a steampunk kultúrát.

Kötelező olvasmány:
http://www.americanheritage.com/articles/magazine/it/1988/1/1988_1_34.shtml

Cseh Róbert (Tavir.hu (http://tavir.hu/)): Hunveyor urszonda modell-rendszer felépítése és muködése A Hunveyor egy magyar egyetemi gyakorló urszonda modell. Neve a Hungarian university surveyor (magyar egyetemi Surveyor) szavakból áll össze. Inspiráció a Surveyor (1966-Holdi leszállás) urszondából származik, mely alapján az oktatásban a muszaki tudományok valószeruvé, kézzefoghatóvá válnak. A Hunveyor modellrendszer a földi állomást, a Hunveyor leszállóegységet illetve a mozgó Husar rovereket is magában foglalja. Az eloadás az urszondamodellt és alternatív alkalmazását vázolja a megfigyelorendszerektől a műszaki tudományos kutatáson át az intelligens otthon koncepciójáig.

Kovács "Tücsi" Mihály: 2012 és további népszeru világvégék Tudományos vagy szakrális fogalom a világvége? Mekkora az a világ, amely elpusztulhat. Valós és misztikus világvégék az emberiség történetében, elotte és utána.

Beugró szokás szerint 700 Ft, amit a terembérletre fordítunk. Ha Chubakka vagy r2d2 jelmezben jössz, akkor ingyenes, de az utóbbival lesznek gondjaid a lépcso miatt :)

Köszönjök stef @ hackerspace (http://hspbp.org/) segítségét a szervezésben!

Ha van eloadó ötleted, akkor irj nekünk: [masked]