This Meetup is past

61 people went

Location visible to members

Details

Sziasztok!

Lecsaptak az amerikaikóderek, nem tud ő"-t és u"-t a meetup.com. De nem ez a legfontosabb hír. Lesz megint meetup, most az igazzy időpontunkban: a hónap első szerdáján, azaz március ötödikén. (Este hét, Müszi!)

Az eddigi tervek szerint hardveres jellegű esemény lesz. Ami ugye azért jó, mert először a hardver volt (keréknek, éknek meg emelőnek hívták) és Buddha lelke lebegett a vizek felett.

Molnár Lászlótól megtudhatjátok, hogy mit lehet csinálni, ha a vas meghibásodik és olyan bitang messze van, hogy oda nem lehet szerelőt küldeni. Esetünkben a vas egy űrtávcső.

Barnaföldi Gergely Gábor előadásáán kiderül, hogy ki a vihar az az Alice. Miért beszél olyan gyorsan és sokat, és mikor kell figyelni arra, amit mond. Nem lövünk le nagy poént, ha elmondjuk, hogy Alice vagy 10 ezer tonna.

Aztán van egy kisebb, de ambíciózus hardveres projekt, ami gyerekeknek tanítana programozást. De nem úgy, hogy ad nekik egy zacskó ellenállást meg egy pisztolypákát, hanem egy rendes robotot.

Továbbá - lassan elfogynak a töltelékszavak - szó lesz a hashelésről, meg arról, hogy a scrypt és a bcrypt között nem csak egy tájpónyi különbség van. Az istentiszteletet Veres-Szentkirályi András vezeti elő.

Ésmég szó lesz arról, hogy hogyan készült a 444 szavazós appja. Mit fog tudni, mit tud most, és milyen zsákutcákba lehet belefutni egy ilyen fejlesztése közepette. (Szavazz rájuk, beváltják minden reményedet satöbbi.) Az előadó Fenyő Balázs leszen.

Végül pedig Horák György elmondja, hogy az iparosember magának készít szerszámot, és mivel az ő szerszáma a billentyűzet, ezért azt hogyan épített magának.

Jól számoltátok, ez hat előadás. Soha ennyi meetupot nem kaptatok a pénzetekért. Jobban megéri, mint a kincstárjegy. Gyertek, jó lesz!

(Te is lehetsz előadó. Azonos vagy ellenekző nemű rajongok, alkohol, rocksztarsag. Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!)

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk, minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!