This is a past event

125 people went

MUSZI - Corvin Aruhaz 3. emelet

Blaha Lujza tér 1-2. · Budapest

How to find us

Blaha. Abban az épületben, mint a Corvintető, csak kicsit hátrébb kell felmenni. Nagy vasajtó a gyroszos után, csengő mellette. Harmadik emelet.

Location image of event venue

Details

• Bátorfi Zsolt (Microsoft (http://microsoft.com)): Modern app felületek (5-ös metro)

Az előadásban saját alkalmazások fejlesztésén keresztül mutatja be Zsolt, hogy mit gondol most a Microsoft a több képernyős felületek tervezéséről.

• Csudutov Csudinka (Mimox (http://www.mimox.com/gyongyhalaszat/fooldal/74/Mimoxindex.html)) és Tóbi Tamás (Realeyes (http://RealeyesIT.com)): MimoxIndex (http://www.mimox.com/gyongyhalaszat/fooldal/74/Mimoxindex.html), a magyar IT munkaerőpiac trendfigyelése

Hazai IT trendeket figyelünk, a hazai állás portálok adatainak letöltésével és feldolgozásával. Mesélünk majd ennek nyelvi és technikai nehézségeiről is. Mi megmondjuk, hogy a node.js vagy a Scala-e a menő :)

• Szabolics Tamás (MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont (http://wigner.mta.hu/), Magyar Euratom Fúziós Szövetség (http://magfuzio.hu/)) : EDICAM - Eseménydetektáló intelligens gyors kamera

Az elmúlt pár évben egy új típusú intelligens gyors kamera fejlesztése zajlott fúziós alkalmazásokra a Wigner Fizikai Kutatóközpontban. Ez az új koncepció, esemény alapú képkészítésre lett tervezve, amely képes a kamera szenzor kisebb területein képkiolvasásokat végezni, - ha bizonyos előre definiált feltételek teljesülnek - párhuzamosan más területek kiolvasásával, így egy kamera hardver akár 4 különböző kameraként is viselkedhet, egy időben. Előadásunkban erről a kameráról, az EDICAM(Event Detection Intelligent CAMera)-ról hallhatnak bővebben.
• Szabó Dávid (brandvee.com (http://brandvee.com/)) Dark social - a social data rosszfiúi
A social referral forgalom több, mint 70%át a Google Analytics nem látja. Ezek az e-mailben, közösségi médián belül, vagy épp chaten megosztott URL-ek a teljes referral forgalom több, mint kétharmadát teszik ki. Mekkora ez a jelenség, és milyen kihívások elé állítják a vállalkozásokat?
• Bozóki Sándor (MTA SZTAKI, BCE (http://www.sztaki.mta.hu/~bozoki)): Hét, páronként érintkező végtelen henger
Szerzők: Bozóki Sándor, Rónyai Lajos (MTA SZTAKI, BME)Tsung-Lin Lee (National Sun Yat-sen University, Tajvan)
Martin Gardner feladványa a Scientific American magazinban (1959): helyezzünk el minél több cigarettát (azonos átmérőjű és hosszúságú egyenes körhengert) úgy, hogy bármely kettő érintkezzen! A hengerek nem deformálhatók. A legtöbb megoldó 6 cigarettát tudott elhelyezni, néhányan azonban 7-et is. Littlewood úgy módosította a kérdést, hogy a hengerek legyenek végtelen hosszúak, vagyis csak a palást a palásttal típusú érintkezést engedjük meg. Sejtése szerint még így is el lehet helyezni 7 hengert, ennek igazolásáról számolunk be az előadásban.
Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!
A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk, minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!