New Tech Meetup @Mosaik

The Budapest New Technology Meetup Group
The Budapest New Technology Meetup Group
Public group
Location image of event venue

Details

*Miért fontos a Spanner neked is?*
Tőzsér Tamás, CTO, Doctusoft

A CAP tétel kimondja, hogy az elosztott rendszereknek választaniuk kell a rendelkezésre állás és konzisztencia között. Google Cloud Spannerre ennek ellenére korlátlanul skálázható konzisztens adatbázisnak írja le magát, ami egyesíti az SQL és NoSQL világ előnyeit. Hogyan lehetséges ez a gyakorlatban?
A Doctusoftnál nap mint nap találkozunk olyan kihívásokkal, amiket meg lehetne oldani Spannerrel. AODocs - egy sok TB-os felhő alapú alkalmazás - esettanulmányként használható, hogy milyen problémák járnak együtt a NoSQL adatbázisokkal és hogy Spanner hogyan tudja megoldani ezeket.

*Choo - a legkisebb is számít*
Szalóki Róbert, EuEdge

Vannak azok a helyzetek, amikor tényleg számít, hogy mekkora kódot küldünk le a böngészőnek. De azért ez nem jelenti azt, hogy le kell mondanunk egy rendes routerről vagy state managementről és más olyan dolgokról, amiket már annyira megszoktunk. Choo ezekre a helyzetekre tud megoldást adni.

*Induktív és Algebrai Típusok Swift-ben*
Révész Ádám, ELTE
A szoftverünk minőségét bízzuk a fordítóra, ahol csak lehet.

*Augmented Ideas – Or Taking Back Augmented Reality from the Terminator*
Adam Somlai-Fischer Co founder of prezi

Adam Somlai-Fischer has always had a passion for augmenting reality, though he started the hard way, changing physical spaces to become interactive, gluing tens of thousands of bits of electronics to buildings and structures, all driven by the idea that architecture should enable the self expression of the people using it, not just the architects who drew it. This new talk will see Adam share how Prezi, and idea sharing is evolving using the potential of AR, taking storytellers and presentations (literally) to an amazing new space.

A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk (költségvetés itt (http://asimov-foundation.org/?page_id=17)), minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!