New Tech Meetup @A66

The Budapest New Technology Meetup Group
The Budapest New Technology Meetup Group
Public group
Location image of event venue

Details

- RingAir - Understand and Monitor Your City's Environmental Quality
Arina Matvejeva

http://ringair.vrclass.stream/

With the use of trendy portable devices (smart bells), we collect data on air quality real time, store BigData on BlockChain and stream it for the public, enacting the citizens' right for clean air and contributing to the Smart City environment.

- OneLang.io - egy új, kísérleti transpiler
Koczka Tamás

https://www.youtube.com/watch?v=Rwo6KJ_Pa9Q

OneLang egy új transpiler vagy másnéven source-to-source compiler, ami
segít forráskódot átalakítani egy forrás programozási nyelv
szintaxisáról egy másik, cél nyelv szintaxisára.
Noha a mai legelterjedebb programozási nyelvek jelentősen különböznek
egymástól - részben ez is adja a vonzerejüket -, felmerül a kérdés
vajon mennyire hasonlóak, milyen egyszerű az átjárhatóság köztük?
Kísérleti, proof-of-concept projektem ezzel a kérdéskörrel kacérkodik.
Előadásomban szóba kerül a projekt jelenlegi állapota, alapvető
felépítése, korlátai, említésre kerül pár érdekes probléma és azok
megoldása, a projekt mögötti motiváció és végül röviden kitekintünk a
projekt jövőjére.

- Network function virtualization (NFV)
Györki Milán

Network function virtualization (NFV), has set the goal of providing carrier grade telecommunication services on top of standard IT virtualization technologies. This goal was defined roughly five years ago, and since then the evolution of cloud has opened possibilities well beyond simply virtualizing monolithic telecommunication nodes. The tool set of cloud native web services like rapid deployment, cloud provisioning, microservice based architecture and fast life-cycle management has opened great possibilities along with great challenges like security and legacy maintenance.

- Beléptetés egy webkomponensben - autentikáció az Amazoni dzsungelben
Erő Júlia

Egy munka során az volt a célunk, hogy beléptessünk felhasználókat az appunkba Amazon Cognito segítségével. Ám ehhez az egyszerűnek tűnő feladathoz meg kellett ismerkedni még egy sor másik Amazon szolgáltatással és ezeknek az egymásba fonódó strukúrájával. Miután sikerült kiigazodni az AWS világában, megszületett egy általános login webkomponens megépítésének ötlete. Ez egy könnyen beilleszthető komponens, segítségével be lehet léptetni a saját applikációnkba a felhasználókat, akik az adataikat megadhatják már meglévő social channelek által (google, facebook), és saját beléptetésen keresztül is. Ezáltal már lehetséges a belépett felhasználók részére további Amazon szolgáltatások authorizált használata - pl. Lambda, vagy API hívás. A konfigurációkon túl a fejlesztés nagy kihívása még az volt, hogy a session alapján már belépett felhasználókat figyeljük. A különféle authentication provider behívása mind aszinkron, amiket viszont meg kellett versenyeztetni, ebben event streamek létrehozása segített végül. Az előadáson megismerhetitek a részleteket egy demo oldallal együtt.

- Customer Success - Support 2.0
Kormos Csenge, Recart

A Recartnál hiszünk abban hogy a supportban több lehetőség rejlik mint egyszerű kérdések megválaszolása. Az előadáson szó lesz arról hogy mi mindent csinál nálunk a Success csapat, hogyan segíti ez előre a növekedésünket, és arról is mesélünk hogy milyen trükkökkel és eszközökkel oldjuk meg egy ötfős csapattal a több mint[masked] felhasználónk mindennapos supportolását. A beugró 1000 Ft, amit a terembérletre és néha előadó utaztatásra költünk (költségvetés itt (http://asimov-foundation.org/?page_id=17)), minden szervező és előadó ingyen dolgozik. Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét! Diákoknak a belépés ingyenes!