This Meetup is past

189 people went

Location image of event venue

Details

Még lyukkártyás számítógépeket használtunk amikor a Lenin West Balkan művelődési otthonban megtartottuk az első new tech meetup-ot. Kb 10 helyszínnel, 5 évvel és 300 előadással később az ott lévők egy része már (még) fürdetni jár a meetup időpontjában, de egy napot ők is kihagyhatnak egy jó buli kedvéért.

Torta most is lesz

Az 5. születésnap különleges nekünk is úgyhogy arra gondoltunk, hogy most az előadók más közösségekből jöjjenek:

Android Meetup

Android rootolás, bűn vagy bűnhödés - Habencius István

Az Android-os mobiltelefonok egyre népszerűbbek, az új felhasználók gyakran találkozhatnak a kijelentéssel: „rootolj!”. De mi is az a rootolás, miért kellhet és miért nem kell?

Science Meetup

Gyógyászati és kutatási célú kísérletek csontképző őssejtekkel - Tátrai Péter Ph.D.

Nemcsak az embrióból, de a felnőtt szervezetből is kinyerhetők olyan őssejtek, amelyek balesetben, műtétben elvesztett vagy megbetegedett szövetek pótlására alkalmasak lehetnek. Laboratóriumunk a zsírszövetből előállított, egyebek mellett csontképzésre is rábírható őssejtekkel foglalkozik. Munkánk egyfelől arra irányul, hogy erősítsük a kapcsolatot a csontképző őssejtek és a csontpótlásra használt anyagok között, s ezzel elősegítsük az implantátumok jobb szervülését. Másrészt azon ügyködünk, hogy kutatásaink céljára halhatatlan sejtvonalakat állítsunk elő az egyébként véges élettartamú szöveti őssejtekből.

Már teszteljük a technikát a Toldiban

Frontend Meetup

Kinect vezérelt UI fejlesztés, webes alapokon - Gergely Krisztián

Kinect mélységkamerás, gesztus vezérelt rendszereket fejlesztek webes alapokon. Az előadás során bemutatom az ezt lehetővé tévő saját fejlesztésű megoldásokat, és a korábbi projektek tapasztalait.

MM Klaszter

Taxilike - Somos Sándor

A Taxilike célja, hogy a legegyszerűbben rendelj olyan taxit bárhol a világon, amire éppen szükséged van: legolcsóbb, leggyorsabb, legmagasabbra értékelt. Februárban jelenik meg publikusan az alkalmazásunk, ezért nagyon örülnénk, ha a helyszínen kipróbálnád és elmondanád, hogy tetszik a Taxilike.

MeetOFF

Pókol a fészlakó - Veszelszki Ágnes

Az ELTE BTK-n működő Kommunikáció: internet és média műhely vezetője, Veszelszki Ágnes, a digitális kommunikáció szókincséből ad ízelítőt.

De nemcsak az előadások lesznek különlegesek, de jön szülinapi torta és megmarad a Meetup szülinapokra jellemző italakció is!

Előadások után zenés mulatság a program :)

Mivel ez a szülinap, a belépő 1200 forint, amit szokás szerint a helyre és meetupra költünk.

Gyertek, ünnepeljünk együtt!

Eloadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!