addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Identity Management Workshop and Meetup special edition

 • Apr 16, 2008 · 2:00 PM
 • NIIF

A workshop célja az információ és tapasztalat megosztás a Identity Management, Single-Sign On és föderatív felhasználó kezelés területen. A workshop elején néhány áttekintő jellegű előadásban vázolnánk a jelenleg elérhető technológiákat (egyedi megoldások, SAML 2.0, WS-Trust, WS-Federation, OpenID, Yadis, XRD, iNames stb.) és hogy azok milyen problémára adnak megoldást és milyenekre nem. Előadóink beszámolnak az eddigi implementációs és bevezetései tapasztalatokról és problémákról. Igyekszünk kitérni ezeknek a megoldásoknak a jogi és adatvédelmi kérdéseire is. Ezt követően kötetlenebb formában beszélgetnék közösen a résztvevők és előadók, arról, hogy mi működik és mi nem, mikor érdemes és mikor nem bevezetni ilyen rendszereket, egyáltalán hogy kell ilyennek nekiállni. A meghívott előadók és hallgatók között ipari és akadémai szereplők egyaránt lesznek ezzel is igyekszünk elősegíteni a párbeszédet e két szektor között. Az előadások után ill. a workshop egész ideje alatt időt és teret szeretnénk adni az intenzív szakmai vitának/beszélgetéseknek.

- Szalai Ferenc (Web Service Bricks) - Bevezető: Bambuszvágó késsel a rövidítés dzsungelben
- Bajnok Kristóf (NIIF) - Föderációk az akadémiai hálózatokban
- Kálmán Kéménczy (Novell) - Az internet alapú személyazonosság kezelés (r)evolúciója: A Bandit projekt.
- Timur Hrotko (JMind) - Vállalati Identity Management - értelmetlen IT szimbólumok értelmes szervezeti adminisztrációja (Business Activity Managment)
- Rátai Balázs (Carneades) - Federált IdM és a személyes adatok védelme (föderációk jogi kérdései)

Join or login to comment.

 • A former member
  A former member

  Excellent presentations and active participants. Some ideas were getting so many comments that they should be presented and discussed as 'main courses' in other meetups. Federation services and their legal impacts or Business Activity Administration. See you guys, next time.

  April 18, 2008

 • Tamas T.

  jo volt, hogy ertelmes parbeszedek alakultak ki, csak emiatt kicsit hosszu is lett.

  April 17, 2008

42 went

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy