addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

New Tech Meetup a Nőnap jegyében

 

A márciusi Meetup-ra a Nőnap közelségére való tekintettel elsősorban női előadókat kértünk fel, hogy ezzel is tisztelegjünk a szebbik nem helytállása előtt ebben az erősen maszkulin jellegű iparágban. Női előadók ritkán jelennek meg a New Tech Meetup-on, ám most első ízben fog öt női előadó megjelenni a "gáton". Rendhagyó és történelmi estének nézünk elébe!

Előzetes információ az eseményről (folyamatosan frissítjük!):

 1. Szabó Adrienn (Adatbányászat és Keresés Csoport, MTA SZTAKI): "IEEE VAST Challenge 2012 - Nagy adathalmaz vizuális elemzése"

  Csapatunk tavaly negyedik alkalommal indult az IEEE adat-vizualizációs versenyén. A jelszó "Big Data" volt, ami különösen kézreállt nekünk. A fő kihívás az volt, hogyan jelenítsünk meg több gigányi log-adatot interaktívan úgy, hogy a felhasználó (elemző) könnyen észrevehesse a gyanús eseményeket?

 2. Göbölös-Szabó Julianna (Adatbányászat és Keresés Csoport, MTA SZTAKI):"Automatikus eseményfelderítés blogposztok vizsgálatával"

  A blogszféra egy fontos tulajdonsága, hogy a világban történt eseményekre azonnal reagál, véleményt formál.
  Tehát eseményeket tudunk detektálni, ha azt figyeljük, adott időpontban milyen témákról született sok bejegyzés.
  Ehhez fejlesztünk egy grafikus felületet, ami témák változásának időbeli fejlődésének vizsgálatát képes segíteni.

 3. Mata Juli (Kreatív Technológia Labor, Moholy-Nagy Művészeti Egyetem):"Hogyan lehet az irodalomból location based service-t készíteni okostelefonra?"

  Egy megvalósult kísérlet arra, milyen amikor a klasszikus tartalom és a technológia kölcsönösen újradefiniálják egymást rávilágítva a váratlan kombinációkban rejlő, új felhasználási lehetőségekre. Születése fölött több bolygó lakói bábáskodtak; az eredmény pedig egy olyan termék, amely a technológiáért és –ellen élőket egyaránt megszólítja, ha pedig ki is próbálják: talán el is bizonytalanítja. Közvetlen link a projekthez: "Hajnali háztetők".

 4. Dr. Váncsa Julianna:"Ebben a szakmában mindegy, hogy valaki a Marsról vagy a Vénuszról jött"

  Kik és milyen módon végeztek ballisztikus számításokat, állítottak elő háromdimenziós, másodfokú differenciálegyenletek megoldását a 20. század közepén katonai célokra? Honnan ered a computer elnevezés? Kik írták az első alkalmazásokat az ENIAC-ra, az első programozható, elektronikus, digitális számítógépre? Mi volt a nők szerepe a digitális korszak hajnalán és hogyan látjuk ezt a szerepet napjainkban? Ezekre a kérdésekre kíséreljük megadni a válaszokat, és szembenézünk a következményekkel.

 5. Kézdi Jusztina (EPAM): "Hogyan dolgozzunk csapatként a szélrózsa minden irányába szétszórt emberekkel?"

  A prezentációban izelítőt kaphattok arról, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak egy olyan projektnek, ahol a team sok lokációban dolgozik. Egy egyszerű példán keresztül kaphattok képet arról, hogyan lehet a felmerülő problémákat kezelni a nagy távolság ellenére.

 

A belépő 1000 Ft, amelyet a terembérletre fordítunk.

Join or login to comment.

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy