Past Meetup

The Budapest New Technology June Meeting

This Meetup is past

101 people went

Location visible to members

Details

Program:

Dikházi Péter: MyShowRoom.tv
Bácsi László: Firefox extension fejlesztés
Kontos Tamás: allas.ma - közösségei álláskeresés
Maróy Ákos: DIY 3D nyomtatás

Részletes program:

Dikházi Péter: MyShowRoom.tv

Alapvetően a koncepció alapjairól beszélnénk és a Silverlightról, hogy miért választottuk. Az új technológia kihívásai és problémái, amivel szembesültünk és szembesültünk. Alternatíva lehet e a Silverlight a jelenlegi Flash megoldásoknak, Live és VOD tartalmaknál? Felhasználó által létrehozott Live Content és ennek eljuttatása a nézőkhöz. Sávszélesség problémák stb. Silverlight vs Media Player előnyök hátrányok.

Bácsi László: Firefox extension fejlesztés

Az előadás egy alap bevezető a Firefox kiterjesztések világába. Szó lesz a különböző kiterjesztési formákról (Firefox kiterjesztés, Greasemonkey szkript, Stylish stíluslap). Egy hello world kiterjesztésen keresztül bemutatom a különböző építőelemeket. És végül szó lesz a Firefox 3 újdonságairól kiterjesztés fejlesztői szempontból, megemlítve a fejlesztést segítő új FUEL javascript libraryt is.

Kontos Tamás: allas.ma - közösségei álláskeresés

Az előadás az alábbi témákkal fog foglalkozni:
Miért jó, mivel nyújthat a közösség többet, mint egy sima 'listázó' állásportál? Hol lehet bevonni az egészbe a közösséget? Az indafon alapjául szolgáló opennetworks flash telefon alkalmazás beillesztése a rendszerbe. Keresőalgoritmus a site mögött - információtartalom és tanulás a felhasználóktól.

Maróy Ákos: DIY 3D nyomtatás

A korábban méregdrága 3D nyomtató eszközökből ma már nyílt, jól dokumentált, elérhető változatok is vannak. FabLab-ek egyre bővebb hálózata dolgozik együtt világszerte ezeken a gyors prototipizálásra és kis mennyiségű gyártásra alkalmas eszközökön, különböző anyagokkal és megközelítésekkel próbálkozva. Na de hogy is működik egy 3D nyomtató, különösen ha Nutellaval hajtják?

See all Meetups from The Budapest New Technology Meetup Group