addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

The Budapest New Technology September Meetup

 • Sep 3, 2008 · 7:00 PM
 • This location is shown only to members

Eloadasok:
- Szente-Varga Bálint: (Időkép-ViharVadász Project): Időkép: időjárásjelentés webkettes módra
- Urbancsek Tamás (Reignsoft): Impress, Iptv megoldás
- Vass László (iMind), Serényi Balázs (Visualminds): Nemzeti Digitális Adattár 2.0
- Golda Bence (Algernon kutatócsoport): HOWTO:video2panorama_picture
- Schaffer Krisztián (Woophoo): Ajax és JavaScript

Megoldódott a szponzoracios problema, igy az esemeny most is ingyenes lesz. Részletek
- Szente-Varga Bálint: (Időkép-ViharVadász Project): Időkép: időjárásjelentés webkettes módra
Az időjárás és az internetes közösségek kapcsolata, időjárási helyzetek feltérképezése amatőr észlelésekből, a valóságot minél inkább megközelítő megjelenítési eljárások. Mi vonzza a látogatókat, miért szolgáltatnak lelkesen adatokat?

- Urbancsek Tamás (Reignsoft): Impress, Iptv megoldás
A Microsoft IPTV platformjához fejlesztünk egy olyan rendszert, amely a felhasználók tévézési szokásai alapján javasol a tévé előtt ülő személynek az érdeklődésének megfelelő műsorokat.

- Vass László (iMind), Serényi Balázs (Visualminds): Nemzeti Digitális Adattár 2.0
Az NDA rendszer digitálisan elérhető tartalmakat tesz kereshetővé. A rendszerben nagy mennyiségben kell meta adatokat előállítani, learatni, és kereshetővé tenni. Bemutatjuk a tartalmak kereséséhez használt technológiákat, majd egy címkefelhőt mint böngésző és tartalom vizualizációs eszközt.

- Golda Bence (Algernon kutatócsoport): HOWTO:video2panorama_picture
Milyen lehetőségeink vannak, ha egy csodaszép helyen nincs vagy épp elromlott a fényképezőnk és csak egy telefonos kamerával tudjuk megörökíteni a környezetet? Az előadásban a kérdésre adott válaszokról, ötletekről és az ezzel kapcsolatos megvalósításokról lesz szó. - Schaffer Krisztián (Woophoo): Ajax és JavaScript
"Azért választottuk a GWT-t, mert így nem kellett JavaScriptben programozzunk" - Egyre gyakrabban hallhatjuk ezt a mondatot. Az előadásban magyarázatot keresünk a fejlesztők zsigeri JavaScript iszonyára, megtudjuk, hogy a nyelv eszközein és problémáin túl a választott JS könyvtár világnézete milyen fontos a programozói élmény szempontjából, végül kiderül, hányat cserélhetünk le az Ajax betűiből úgy, hogy a szomszéd asztalnál ülő programozó továbbra is fitymálva kérdezhesse: Ajaxot programozol?

Join or login to comment.

 • Zsolt K.

  Need to realize:
  - more new technology, not only projects, please;
  - badges to know each other;
  - keeping to ask the participants about their needs.

  October 7, 2008

 • A former member
  A former member

  Érdekes témák, jó előadások, szerintem lehetne pár perccel hosszabb időt is hagyni egy-egy előadónak, főleg az összetettebb témákhoz.

  September 3, 2008

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy