addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1light-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

The Budapest New Technology November Meetup

 • Nov 5, 2008 · 7:00 PM
 • This location is shown only to members

Egri Győző:A legolcsobb szuperszamitogep

A modern grafikus processzorok (GPU) nem csak grafikaval kapcsolatos feladatokra, hanem altalanos celu szamitasok elvegzesere is alkalmasak. Nagy arithmetikai intenzitasu feladatok eseteben a csak a CPU-t hasznalo kodnal lenyegesen gyorsabb kodot irhatunk, ha a GPU-t matematikai koprocesszorkent hasznaljuk. Ezzel a technologiaval barki kepes lehet olcso szuperszamitogepet epiteni maganak.

Nagy Péter (Magyar Spin-off & Start-up Vállalkozások Egyesülete (MSE): 'Building my own firm - Building my own team' /előző hónapban elmaradt előadás pótlása/
Egyesületünk olyan szolgáltás portfólió építésébe kezdett, mellyel kifejezetten a hazai bázisról induló hi-tech cégek indulását és megerősödését kívánja elősegíteni. Léteznek már különböző méretű és minőségű kezdeményezések ezen a téren, de más filozófiát követve. Mi másképpen gondoljuk, másképpen csináljuk.

Csanády István: iPhone fejlesztés összefoglaló
iPhone fejlesztés nehézségei és lehetőségei, miértek és hogyanok

Nagy Bence: Webről papírra - nyomdai minőségben

Kis tipográfiai alkímia öreg (LaTeX), kicsit öreg (PDF), kicsit új (OpenType) és új (Ruby on Rails) technológia elegyítésével, hogy kinyomtathatóvá, összegyűrhetővé és eldobhatóvá tegyük a weben gyűjtött és tárolt információkat.

Schandl Kornél: Web alkalmazások C, C++ nyelven
Webalkalmazás optimalizálásának fontossága. Néhány kézenfekvő módszer ismertetése, kiemelve a FastCGI-t. A C/C++ programozási nyelv mint webalkalmazás fejlesztő eszköz. C libraryk összevetése a gyakran használt PHP librarykkal (regexp, curl, imagemagick, stb.)

ezen felul Ne Menj El Mellette akció a hajléktalanokért: http://blog.meetup.hu...

Join or login to comment.

 • Gabor R.

  great topics, interested crowd, adequate setting

  November 6, 2008

 • ern0

  A videókártyás szuperszámítógépre és a C/C++ web developmentre mindenki rámozdult, ezek kiváló témák voltak.

  November 6, 2008

 • Horváth B.

  Lotta ppl, great topics and presentations!

  November 6, 2008

 • Bencze R.

  superb! :) thank you and keep up the good work!

  November 5, 2008

 • Szász T.

  Eddig ez volt a legjobb.

  November 5, 2008

 • Dervarics G.

  jó hangulat, jó közönség, közepes előadók

  November 5, 2008

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy