• New Tech Meetup @Andrássy út 66 (Flow)

  Ezúttal pénteken tartjuk a meetupot lent a Flow-ban, és olyan lesz, mint a jó pálinka: buli előtti melegítésnek tökéletes, de elviszi az egész estét akár... 1. Hogyan versenyeznek a baristak? (György Antalóczy (Flow Café)) Az előadásból kiderül miről is szól a barista verseny, hogyan és milyen ismérvek alapján derül ki ki a legjobb barista a világon! 2. Hogyan kell megülni a kriptopónit? (Veres-Szentkirályi András (dnet), Silent Signal) Érdekes éven vagyunk túl, 2018-ban is díjazták az év legdurvább kriptográfiai sérülékenységét a megfelelő Pwnie díjjal. Mint az Oscar gálán, itt is vannak jelölések és közülük egy nyertes. Azonban olyan komoly volt a verseny, hogy szeretném „részletesen” (már amennyire egy örkényi egyperces részletes lehet) bemutatni az összes indulót, mivel a filmekhez hasonlóan itt is jelentős figyelmet érdemel már a jelölés ténye is, hátha kevesebben követnek el a jövőben ilyen hibákat. 3. Miért, Mikor, Hogyan (Csaba Tamás, Telenor) Hogyan jutunk el az 5G-ig? 4. Amikor az okos szerződés nem elég okos (Pethes Tamás Dávid (six), cryptoctf.org) Egyre több szolgáltatás indul az interneten Ethereum okos szerződéses (smart contract) alapon, de könnyen előfordul, hogy a fejlesztők szándéka és az élesített kód működése nem egyezik meg. Az ilyen esetek sok milliós károkat okozhatnak. Amennyire 5 percbe sűríthető, úgy fogom bemutatni az Ethereum-ot alapjaitól és néhány, milliós veszteséget okozó sérülékenységet. 5. Enterprise blockchain: oximoron vagy szép új világ? (Schäffer Krisztián) Régi problémánk a New Tech Meetupon, hogy öt percbe kevés izgalom fér, a hosszabb előadások pedig könnyen unalomba fulladnak. Egy szavazórendszer talán megoldja a problémát, vagy ha nem is, azt kideríthetjük vele, mire jó ma egy vállalati blockchain (konkrétan a BigchainDB). Izgalmas és pörgős lesz, gyertek! --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük! A beugró 1000 Ft, diákoknak ingyenes. Költségvetésünket itt találod: http://asimov-foundation.org/uvegzseb/ Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét! Az esemény képet innen loptuk: https://pwnies.com/

 • New Tech Meetup 12. Születésnap + Pecha Kucha Night

  Megint február, megint születésnap. A Pecha Kuchaval közös esemény a Trip hajón lesz a Batthány téren, és most is közös témákról mesélnek majd az előadó párok. A közös eseményt a szokásoknak megfelelően a facebookon szervezzük, itt kövessétek és jelentkezzetek: https://www.facebook.com/events/288307948522855/ Jó lesz :) --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

  1
 • New Tech Meetup @A66

  A66

  Stress-free resource management - Koltai Róbert Az előadáson beszélek majd arról, hogy milyen resource (lokalizációk, képek, színek..) kezelési problémákba futottunk bele multiplatform projektjeink során. Ezekre kerestünk megoldást, ami csökkenti a “favágó” feladatok idejét is. Belső igényre született, de most szeretnénk, ha más is kipróbálná az egyedi resource management tool-unkat, a Respresso-t (http://respresso.io)[beta]. Az Élet Órája - Schäffer Krisztián Mindig ámulatba ejtettek a látható szerkezetű órák, de a működésüket nehéz megfigyelni, mert az alkatrészek eltakarják egymást. Szerencsére itt a megoldás, egy lélegzetelállító, síkba terített óraszerkezet! Ezt ugyan nem én terveztem, viszont építettem egy faliórát belőle, és a küzdelem közben elkészült a világ első sejtautomata debuggere is. Az előadáson megmutatom a “p30” technológia alapjait, felvillan egy Turing gép, és együtt ámulunk majd az élet szépségén. Django Girls Budapest - Nyuli Anna, Andrási Judit Django Girls is a non-profit organization and a community that empowers and helps women to organize free, one-day programming workshops by providing tools, resources and support. Anna and Juci, the organizers of Django Girls Budapest, are going to talk about how the workshop is organized in Budapest and its impact on diversity in tech. Mi is az az eszpresszó? - Antalóczy György --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük! A beugró 1000 Ft, diákoknak ingyenes. Költségvetésünket itt találod: http://asimov-foundation.org/uvegzseb/ Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

 • New Tech Meetup @A66

  A66

  Tartalom: Proof of Love Hogyan faragj piaci előnyt a GDPR-ból? KerberosSDR: a mélység koherens démona Közösségek tervezése Víz és a kávé Proof of Love - Fogaras Dániel Gyakori probléma informatikusoknál, hogy szerelembe esnek és az érzelmüket visszavonhatatlanul szeretnék megörökíteni. A hagyományos fába vésős, lakatos, gyűrűs, házasodós megoldások ezer sebből véreznek. Ezek helyett egy blokklánc alapú módszert mutatunk, amely decentralizált technológiával forradalmasítja a párkapcsolati érzelmek demonstrálását. Hogyan faragj piaci előnyt a GDPR-ból? - Revealu Csak a cégeden múlik, hogy az új szabályozás csak nyűg vagy akár valami egészen más legyen! Megmutatjuk, hogy hogyan lehet a Revealu segítségével átláthatóságot sugározni és megfelelni az új rendeletnek. KerberosSDR: a mélység koherens démona - Dóczi Zoltán Az előadás főszereplője elérhető áron lehetőséget ad egy eddig csak katonai illetve drága és bonyolult labor körülmények között épített rendszer kipróbálására. A koherens vevő aminek két fő alkalmazási területe az iránymérés és passzív radar. Alapja a közkedvelt rtl-sdr, a "szegény ember spektrum analizátora" amely most segítségünkre siet túljárni a háromfejű démon eszén. Közösségek tervezése - Bujdosó Attila Bujdosó Attila arról fog beszélni, hogy miképpen lehet online és offline közösségeket tervezni. Pár éve már tartott előadást arról kutatásról amiben másolható együttműködési formátumokat (lásd Meetup) vizsgált. Most bemutatja, hogy milyen eszközt fejlesztettek ki közösségi projektek leképezésére. Víz és a kávé - Antalóczy György Az előadásból kiderül, hogy miért nem jó csapvízből kávét főzni. --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük! A beugró 1000 Ft, diákoknak ingyenes. Költségvetésünket itt találod: http://asimov-foundation.org/uvegzseb/ Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

  8
 • New Tech Meetup @A66

  A66

  A nyári szünet alatt meggyőztük Antalóczy Gyurit, hogy az első előadásának a sikere miatt tartson egy sorozatot kávé geek témakörben. Most mindent megtudhattok a kávéról amit nem is akartatok tudni! Lesznek persze "rendes" előadások is :) - Nagy Ágoston (Binaura): DataFaces workshop tanulóknak. - Szalóki Róbert: IPFS + smarthome, avagy hogyan irányítsuk a klimánkat bonyolultan. - Horváth Attila (CraftUnique): A 3D nyomtatott krumplitól az első 500 eladott gépig. - Szabolcs Szabolcsi-Toth: $ make coffee Avagy miert szedtem darabokra egy 30 eves olasz kavefozot es kotottem ra az internetre - Antalóczy Gyuri (Flow Speciality Coffee Bar & Bistro): Coffee Extraction Theory 1 - grinding --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük! A beugró 1000 Ft, diákoknak ingyenes. Költségvetésünket itt találod: http://asimov-foundation.org/uvegzseb/ Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

  1
 • New Tech Meetup @A66, Flow Café, Nyár ON!

  Ingyenes es laza lesz a szerdai meetup! Az A66-ban nyílt Flow kávézóban 2 kicsit hosszabb előadást hallhattok majd kávé geek Gyuritól es a GetSkilled.io -s sracoktól ami közben lecsapunk a sörökre-ropikra és beindítjuk a nyarat. :) 1. GetSkilled.io : Nekiláttunk felépíteni a világ legnagyobb szakmai tanuló közösségét –, mesélünk az első lépéseinkről a kulisszák mögül Kaizer Gábor & Salló László Képzelj el egy globális szakmai tanuló közösséget, akik egymást segítve fejlődnek: a "törzs" tagjai iránytűként megosztják egymással friss ismereteiket, hogy mit és hol tanultak, miért is volt az adott cucc épp fontos-hasznos számukra. Pár hónapja ennek az ambiciózus termékvíziónak az implementálásába csaptunk bele. A meetupon elmeséljük, hogy hol tartunk most és mik a terveink. 2. Káve extrakció, avagy miért aluloldott ital a ristretto? Antalóczy György Az előadásból megtudhatjátok mit jelent pontosan a kávé erőssége és milyen összefüggésben áll ez a kioldódással vagy más néven extrakcióval. Kiderül az is hogy miért van az hogy ha egy ristrettót kértek akkor egy szándékosan elrontott italt elkészítését várjátok a baristától. --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük!

  1
 • New Tech Meetup @A66

  A66

  Kvantumszámítógép, mesterséges intelligencia, CI/CD: A májusi program kissé slágerlistásra sikeredett, de a könnyedebb ívek kedvelői is megtalálják a számításukat a DIY darts videobíróval. Gyertek, ezúttal a sör is hideg lesz! 1. Kubernetes + CI/CD on AWS Tóbi Tamás, Total Cloud Consulting Több lehetőség is kínálkozik arra hogy Kubernetes cluster-t deployoljunk AWS-re (pl. Heptio Quick Start, KOPS, stb...), de igazából mindegyiknél vannak hiányosságok ha egy komplett, production-ready cluster-t szeretnénk egyszerűen, pár kattintással összerakni, plusz AWS alapú CI/CD pipeline-al integrálni. Mi arra kerestünk megoldást, hogy lehetséges ezt egyszerűen, biztonságosan - de megtartva a konfigurációs lehetőségeket - megoldani. 2. Automatikus darts pontozás kamerával Vass László 2017. márciusában azzal hagytam abba a meetup előadást, hogy remélhetőleg újra fogok jelentkezni egy működő verzióval. Az elmúlt egy év meghozta gyümölcsét, megmutatom a 97.6%-ban működő verziót és mesélek a kihívásokról. 3. Egymillió év egy óra alatt - A kvantumszámítógép hajnala Farkas Bálint Olyan forradalom készülődik, ami alapjaiban formálja majd át az ipari civilizációt. A kvantumszámítógép ígérete, hogy órák alatt végez el olyan számításokat, melyek hagyományos eszközökkel évmilliókig tartanának. Ma megoldhatatlan egészségügyi, energetikai, klímakutatási, anyagtudományi stb. problémák válnak majd egy csapásra könnyűvé. Ennek az elképesztő erőnek az árnyoldala, hogy a kvantumszámítógépnek még a működési elvét sem egyszerű megérteni. Egy géphez hozzájutni, majd fejleszteni rá pedig még nagyobb kihívásnak ígérkezik. A Microsoft azon dolgozik, hogy a gép és a használatához szükséges tudás is minél szélesebb réteg számára hozzáférhető legyen majd. Előadásomban ennek a komplex témának a közérthető bemutatására teszek kísérletet. 4. Alámerülés a kommentszekcióba Lados Dénes, belfry.io A Belfry.io egy kommentkezelő és moderálást segítő webes eszköz, amely mesterséges intelligencia segítségével előszűri a káros kommenteket angol és magyar nyelven. A rendszer támogatni tudja a humán moderátor munkáját, esetenként pedig emberi közreműködés nélkül is alkalmazható. Az előadáson arról lesz szó, hogy hogyan tudjuk automatikusan megkülönöztetni a problémás kommenteket a többitől. Kádár Tamás előadása a gépi tanulás alapú csalás szűrésről sajnos elmarad Tamás betegsége miatt, de be fogjuk pótolni. --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük! A beugró 1000 Ft, diákoknak ingyenes. Költségvetésünket itt találod: http://asimov-foundation.org/uvegzseb/ Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!

  1
 • New Tech Meetup @A66

  A66

  Mi történik, ha a mindentörlő GDPR-el felfegyverkezett uniós polgár összetűzésbe kerül a kitörölhetetlen blockchainnel? Ha másként nem megy, lejátszhatják a meccset kiterjesztett valóságban, amire nekünk is lesz lehetőségünk az előadások után az ATMO-val. Otthon maradni csak akkor érdemes, ha már unod a falkába verődött autonóm drónokat! (A kávéfőző robot sajnos májusra csúszik) #GDPR Dr. Sándor Róbert,ügyvéd "Hogy is van ezzel a fránya adatvédelemmel? Mit is kell védeni és miért, és hogyan? Mennyibe fog ez fájni nekünk? .... és, amennyiben nem vesszük komolyan, mi is történik? #Atmo, the console that blends physical and digital worlds Bálint Zsiga Atmo projects a digital terrain on any tabletop. Real, physical objects, such as game-agnostic dice and cards, are used for interaction to advance the gameplay in both digital and physical ways. It creates an immersive gameplay experience by filling the whole game room with atmospheric light and sound effects. #Van 50 drónunk és nem félünk használni Nepusz Tamás, ELTE;COLLMOT robotics Azt mindenki sejti, hogy mire jó egy drón. De mire jó, ha van belőle ötven? Tudnak-e rajba szerveződni, mint a madarak és lesznek-e drónfészkek a villanyoszlopokon? És mit szól ehhez a légiközlekedési hatóság? #Beyond Blockchain, looking at tokens and the crypto assets economy Benoit Doumas, BlackRock Blockchain is now a buzz word for a lot of different things and nothing at the same time. Let's forget the buzz and simply consider blockchain as a technology, what will this technology enable? Beyond the abstract concept of trust and transparency is the potential tokenization of everything we want to exchange. --- Előadásötleted van? Írj nekünk az [masked] címre. Köszönjük! A beugró 1000 Ft, diákoknak ingyenes. Költségvetésünket itt találod: http://asimov-foundation.org/uvegzseb/ Köszönjük, hogy támogatjátok a meetup függetlenségét!