addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1launch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Szubjektív ajánló: az úszó pónilótól az adatkurkászásig

From: Lemák G.
Sent on: Monday, March 5, 2012 3:25 PM

Sziasztok,

Az 5. születésnapunk fáradalmait kihevervén nem lazsáltunk sokat és összeraktuk a márciusi Meetup menüjét. Alig két hónappal ezelőtt számolt be az Index (http://index.indavideo.hu/video/Akvaponia) egy hazai sufni-tuning módszerrel felépített akvapóniás szolárházról, amelynek rejtelmeibe most a Meetup-on is betekintést nyerhettek.

Az akvapóniáról először vmi úszó póniló jutott eszünkbe, de Gönczi Péter hamar felvilágosított minket, hogy ennél jóval többről van szó. Lesz szó a petrezselyem és a halak szimbiózisáról, és talán arról is, hogy mi az, amit ha feldobsz semmi, leesik traktor.

Tóth Árpád mesél majd nekünk arról, mit dugdosott a 230V-os konnektorba, hogy intelligenssé tehesse otthonát. Reméljük szerdáig nem csapja meg az áram és megismerhetjük open source alapú rendszertervét a 230 volton keresztüli házautomatizálásról.

A BME-ről dr. Imre Sándor örvendeztet meg minket a nanométeres világ új játékszabályaival és lehetőségeivel. A kvantum számítástechnika nemcsak megoldandó problémák elé állít minket, hanem új teret is megnyit pl.: a teleportálás, vagy a kódfeltörés területein. Ha szerencsénk van, akkor Sándor teleportálva érkezik majd meg a Meetup helyszínére.

A Kürt Zrt.-től Balogh György egy logelemző motor fejlesztési kihívásaiba avat be minket. Minden informatikai rendszerben és lassan már nemcsak abban, hanem minden intelligens eszközben naplóbejegyzések születnek, amelyekben való kurkászás egyre izgalmasabb kihívás elé állítja a szakikat.

Végül, de nem utolsó sorban hallunk majd arról is röviden, hogy milyen biztonsági megoldást alkalmaz az a magyar mobilfizetési motor, amely a MasterCard Mobile fizetési megoldás mögött dübörög.

Üdv,

Meetup szervezők

 

 

 

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy