addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcredit-cardcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1launch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Meetup details changed: New Tech Meetup

From: Adam S.
Sent on: Monday, August 5, 2013 6:21 PM

Sziasztok!

Megkésve bár, de törve nem, ez az augusztusi meetup beharangozólevele azoknak, akik nem szigetelnek, nem nyaralnak és hajlandóak megmozdulni negyven fokban.

A Sziget első - igen van előtte mínuszegy meg nulla, de azokról most ne beszéljünk - napjával versenyzik az augusztusi meetup programja. Célunk megszólítani minden technológust, aki már tudja, hogy mit keres Bostonban a matróz a Flogging Molly számában meg, hogy mi a baja Rachid Tahának Agátával.

A programot leginkább a cyberpunk szó fogja össze, azt is elmondom miért. Körtesi Gazs (of Gawker) arról fog beszélni, hogy egy 1994-ben írt, HyperCardban írt, magyar versíróprogramot ugyan milyen érzés visszafejteni. Ez azért a Neurománc megélve, bárki bármit mond.

Utána Fuchs Peti az EVE Online gazdaságáról fog beszélni, és ugye ez az a játék, ahol a gamerek megakorporációba tömörülnek, és a csalás valamint a lopás a játék része. Akinek regény kell hozzá ez Charlie Stross Halting State című könyve.

Mobilos helyalapú játékkal folytatjuk, ami ráadásul annyira béta, hogy nektek beszélnek először róla. A Merry Wars olyan, mint a Pokémon és egy kicsit, mint az Ingress. Amely Ingress amúgy már eleve magában is CP, mert mégiscsak a Google adatgyűjtős játéka. Könyvben ez lenne Doctorow Little Brotherje.

Az utolsó előtti - nyomokban Shadowrunt tartalmazó - előadásban a Synetiq-es Divák Ádám fogja bemutatni azt, hogy a neurotechnológiának hol van a helye a szórakoztató elektronikában.

Végül pedig az újrakezdés nagy, Sprawl-béli gesztusaként a múltkori meetupon már majdnem szereplő Joinectról fog beszélni Wolmuth Máté, ti pedig bejelentkezhettek a prezijére, küldhettek kérdéseket, olyan lesz, mint a Mátrix.

A program elvben hétkor kezdődik (plusz áfa) a Blahán található MÜSZI-ben, így a vége utén Nick Cave & The Bad Seeds koncertre váltott lovakkal még át lehet érni. De még sokkal jobb, ha maradtok beszélgetni.

A belépő egy ezres, amit a szervezésre, terembérletre, előadók esetleges utaztatására költünk. Ha marad ezen felül, veszünk egy szigetet. Trópusit!

Gyertek, jó lesz!

Üdv,
Ádám és a szervezők

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy