• Nextcloud meetup Nr.3

  Open Labs Hackerspace

  • What we'll do As a continuity of the past Nextcloud meetups about Nextcloud we will gather again in our hackerspace on[masked] @ 18.30 where will we discuss about: - Upgrade process of Nextcloud in the latest version; - Synchronizing Nextcloud contacts in Android; - A short introduction of Nextcloud Bookmarks. Everyone is welcome to join. See you at the hackerspace :) • What to bring Bring your laptop with you • Important to know For those who wanna take a look at Nextcloud first, chack out the demo: https://demo.nextcloud.com/

 • Nextcloud l10n #2

  Open Labs Hackerspace

  Tashmë fal disa takimeve dhe kontributeve individuale të anëtarëve të Tirana Nextcloud Community, kemi bërë një punë të madhe me përkthimet e Nextcloud (https://nextcloud.com/) në gjuhën shqipe, ndërkohë ka ende punë për të bërë! Nese dini anglisht dhe dëshironi të kontribuoni në përkthimin në gjuhën shqipe të platformës më të sigurtë të shërbimeve cloud, ejani dhe bashkohuni me ne ditën e enjte më[masked] në ambientet e Open Labs Hackerspace (https://wiki.openlabs.cc/faqja/Kreu). Përkthimet e Nextcloud i gjeni në: https://www.transifex.com/nextcloud/nextcloud/ Mjafton të krijoni një llogari dhe mund të filloni me përkthimet, për cdo paqartësi mund të na pyesni në takim. Tashmë është përkthyer 80% e platformës në gjuhën shqipe dhe me pak ndihmë edhe nga ju mund t'ja dalim dhe ta përkthejmë të gjithë :) Nuk ka nevojë të keni dije teknike për të marrë pjesë në këtë takime, dhe as që të keni qënë në eventet e mëparshme. Nëse keni mundësi ju lutem merrni laptopin tuaj! Ju ftojmë të na bashkoheni në Open Labs Hackerspace!

 • Nextcloud Meetup 2

  Open Labs Hackerspace

  The Nextcloud (https://nextcloud.com/) community will be part of Open Source Conference Albania 2017 (https://oscal.openlabs.cc/) during the weekend of 13 & 14 of May. Jan-Christoph Borchardt (https://twitter.com/jancborchardt), the Nextcloud design lead, is coming from Stuttgart to join us at OSCAL with a talk and a workshop where he is going to share more details on Nextcloud and how you can become part of this great community. Nextcloud will also be present with a booth which you are invited to visit, come and ask any question you have related to Nextcloud and of course there will also be swag! :) Our Nextcloud community here in Tirana has been organizing many events in order to bring the local community together, and we will keep this tradition going with a Meetup on Monday, 15th of May, when we will get together at Open Labs Hackerspace (https://openlabs.cc/sq/) with Jan as our special guest. We will cover different topics like participation on the forum, contributing on GitHub, Nextcloud server installation, translations etc. so join us and remember to bring your laptop with you! Let's make three great days full of Nextcloud! See you soon :)

 • Nextcloud 11 Release Party

  Open Labs Hackerspace

  Nextcloud 11 është versioni më i fundit i kësaj platforme i cili vendos standarte të reja për sigurinë e të dhënave tuaja. Për të parë më nga afër përmirësimet e këtij versioni dhe mjetet e reja që ofron do të mblidhemi së bashku në eventin e "Nextcloud 11 Release Party" më datë[masked] ora 17:30 në ambientet e Open Labs Hackerspace. Rreth Nextcloud Nextcloud (https://nextcloud.com/) – një shtëpi e sigurtë për të dhënat e tua, alternativa open source për sinkronizimin dhe shpërndarjen e të dhënave, me fokus te siguria dhe privatësia juaj! Nextcloud është një platformë open source që ofron shërbime cloud, qëllimi kryesor i së cilës është t’i japë përdoruesit kontroll të plotë mbi të dhënat e veta. Nëse në shumicën e shërbimeve cloud që ju ofrohen ju duhet t’i ruani të dhënat tuaja personale në serverin e një individi/organizate tjetër, me Nextcloud ju keni mundësinë që t’i ruani të dhënat tuaja në serverin tuaj personal dhe t’i sinkronizoni & shpërndani ato midis paisjeve të ndryshme. Nextcloud ofron teknikat më të avancuara të sigurisë në industrinë open source, ofron mjete për menaxhimin e rrjedhës së punës, për monitorimin e aktivitetit në serverin tuaj, klient mobile dhe desktop për të aksesuar të dhënat, sinkronizim të kontakteve dhe të kalendarit, mund të bëni telefonata të sigurta video dhe audio, ju ofron mundësinë që të aksesoni skedarët e ruajtura në serverat e ofruesëve të tjerë të shërbimeve cloud si Dropbox, Amazon, Google etj. Shërbimin e Nextcloud mund ta përfitoni në disa mënyra: duke shkarkuar Nextcloud dhe ta instaloni në serverin tuaj, duke blerë një nga pajisjet (https://nextcloud.com/devices/) Nextcloud, dhe nëse këto zgjidhje nuk janë praktike për ju mund të abonoheni në paketat e një Nextcloud Providers (https://nextcloud.com/providers/). Gjatë eventit të "Nextcloud 11 Release Party" do të tregojmë si ta instaloni Nextcloud ne serverin tuaj si dhe do te eksplorojm disa nga veglat dhe aplikimet kryesore që ofrohen nga kjo platformë. Ju ftojmë të bashkoheni :)

 • Nextcloud l10n #1

  Open Labs Hackerspace

  Pas takimit të parë informues rreth platformës së Nextcoud, do të mblidhemi sërisht në ambientin e Open Labs Hackerspace për të punuar për përkthimin e kësaj platforme në gjuhën shqipe. Nëse dini anglisht dhe dëshironi të kontribuoni duke ndihmuar me përkthimet, ju ftojmë të na bashkoheni në Nextcloud l10n Sprint #1 më dt[masked], ora 17:30. Tashmë është përkthyer 70% e platformës në gjuhën shqipe dhe me pak ndihmë edhe nga ju mund t'ja dalim dhe ta përkthejmë të gjithë :) Nuk ka nevojë të keni dije teknike për të marrë pjesë në këtë takime, dhe as që të keni qënë në eventin e mëparshëm. Ju ftojmë të na bashkoheni në Open Labs Hackerspace!

 • Nextcloud Meetup #1

  Open Labs Hackerspace

  Takimi i parë i të interesuarve rreth Nextcloud, platformës cloud me burim kodi të hapur që respekton privatësinë dhe të dhënat e tua personale. Mblidhemi dhe diskutojmë rreth këtij projekti, rreth mënyrave sesi mund të përfshihemi dhe të kontribuojmë dhe gjithashtu rreth idesë së krijimit të një komuniteti lokal i cili e promovon Nexcloud. Shënim: nuk kërkohen dije teknike për këtë takim.

 • Nextcloud workshop! :)

  Open Labs Hackerspace

  Nextcloud (https://nextcloud.com) (a fork of ownCloud) is an open source alternative to Dropbox or Google apps – allowing you to sync & share files, calendars, contacts and more! Let’s work together on improving it. :) We’ll walk through things like: • Installing Nextcloud on your server • How to participate on the forum (https://help.nextcloud.com) or opening issue reports • Diving into design and development at https://github.com/nextcloud • Setting up a development environment on your laptop • How to help with translation • And more! We also have a Nextcloud Box (https://nextcloud.com/box) here at the hackerspace to play with! :)

  3