nForum Q3 -- Ickefunktionella krav + Bra struktur -> bra kod + Azure DevOps

Details

17:00 Mingel och lättare tilltugg (tillsammans med Javaforum)

17:30 Välkommen

17:35 Icke funktionella krav för att minska teknisk skuld – Johan Normén, unSquared

Över 70% av system idag lider av en teknisk skuld i olika nivåer.
Det behöver inte vara så. Teknisk skuld skapas oftast utifrån lågt fokus, slarv och stress. Men det kan också bero på bristande målbild och gemensam vision. Ett annat problem i många av dessa systemen är bristen på de icke funktionella kraven. Johan kommer i sin presentation berätta om dessa krav och varför de måste vara med redan från början för att minska risken att sätta sitt system i onödiga tekniska skulder.

Johan Normén äger företaget unSquared AB, där han jobbar med arkitektur, utveckling, Devops och QA inom Microsoft teknik. Johan har utsetts till en av Sveriges tio ledande utvecklare av den svenska versionen av Computer Sweden och är skribent för IDG Expert Network. Han är också en av skaparna bakom SweNug (Sverige .Net User Group). Johan lever för effektivisering på alla nivåer, inom utveckling, leda team och innovationer.

18:30 Paus

18:45 Bra struktur = bra kod – Fredrik Normén, Squeed

Hur koden för en applikation ser ut spelar stor roll, både för den enskilde programmeraren och för ett team. Om alla enas om hur man ska utforma applikationerna underlättas kommunikation och mängden fel minskas. Resultatet blir snabbare utveckling av bättre applikationer. Fredrik Normén berättar om metoder och stilregler som underlättar.

Fredrik Normén har arbetat inom branchen i över 20 år och är delägare och konsult på Squeed AB. Han har sedan 2005 varit Microsoft MVP och är Microsoft Insider. De senaste fem åren har Fredrik fokuserat mycket på ALM, DevOps och mycket fokus på Continuous Delivery.
Han är enligt IDG en av top 10 bästa utvecklarna i Sverige. Fredrik är med och arrangerar SweNug i Göteborg (Sweden .Net User Group) och nForum, där han även förläser om allt möjligt inom systemutveckling, så som Contrinuous Delivery, ALM, Azure, Asp.net och ”clean code”. Utöver detta så har även Fredrik pratat på flertal konferenser, så som t.ex Microsoft TechDays.

19:30 Introducerar Azure DevOps - Fredrik Normén, Squeed

DevOps har blivit allt viktigare för ett teams framgång. Azure DevOps fångar över 15 års investering och lärande i att tillhandahålla verktyg för att stödja mjukvaruutvecklingsteam. Under den senaste månaden har över[masked] interna Microsoft-användare och tusentals kunder, i grupper både små och stora, använt dessa tjänster för att skapa produkter till dig.

Tjänsterna som Microsoft erbjuder idag spänner över hela livscykeln för att hjälpa utvecklare att skapa programvara snabbare och med högre kvalitet. Tjänsterna representerar det mest kompletta erbjudandet i det offentliga molnet.

I denna session kommer vi få ta del av en introduktion till dessa tjänster.

~20.15 Mingel
Efteråt är det mingel med öl och datasnack för de som vill på The Bishop Arms, Järntorget 6.