Kubernetes för Utvecklare, .Net Core 3, Azure DevOps och IaC i Microsoft Azure

Location image of event venue

Details

Agenda

17:15 Registrering & mingel

17:30 Välkommen

17:40 Kubernetes för Utvecklare med Asp.Net Core 3.0 i bilden - Fredrik Normén, Squeed

Under denna session så kommer ni få en introduktion till Kubernets, samt lite djupdykning kring hur vi kan bygga Asp.Net Core 3.0 applikationer som driftas i ett Kubernetes kluster, där fokus blir på nyheter i .Net Core 3.0 som är bra anpassat för att bygga självläkande och tryggare tjänster.

18:20 Paus

18:30 Azure Pipelines, skapa CI/CD pipelines mot Kubernets - Fredrik Normén, Squeed

Vi forstätter med att gå vidare från tidigare session och ser hur vi kan med hjälp av Azure Pipelines i Azure DevOps skapa upp en CI/CD med multistage pipeline. Fokus blir på deploy mot Kubernetes, där containers kommer används för att skapa en smidigare CI/CD upplevelse. Vi kommer se på användandet av deployment environment, Azure Container Registery, Blue & Green deployment mm.

Fredrik Normén har arbetat inom branchen i över 23 år. Fredrik är konsult på Squeed AB. Han har varit Microsoft MVP i 15 år och är Microsoft Insider. Fredrik förläser, utbildar, coachar inom lite allt möjligt inom systemutveckling, så som Continuous Delivery, DevOps, Arkitektur, Test, Cloud och ”clean code” mm. Utöver detta så har även Fredrik pratat på flertal konferenser, så som t.ex Microsoft TechDays, Swetugg samt olika meetups.

19:00 Paus

19:10 Infrastructure as Code i Microsoft Azure - Kristofer Nissbrandt, Collector Bank

Vad är Infrastructure as Code (IaC) och hur jobbar man effektiv med det i Microsoft Azure? I den här presentationen kommer Kristofer gå igenom hans erfarenheter med att jobba med IaC mot Azure. Han kommer visa hur man kommer igång med att bygga infrastruktur med bland annat Terraform.

Kristofer arbetar som systemutvecklare på Collector Bank. Han har mer än 10 års erfarenhet av .NET utveckling och flerårig erfarenhet av Azure. Han har varit med och byggt flera “cloud-native” system och brinner för Event Sourcing, DDD, CD/CI och molninfrastruktur. Kristofer har även pratat på diverse meetups och konferenser, bland annat swetugg och nforum.

Hint: Samtidigt kör javaforum (https://www.meetup.com/Javaforum-Goteborg)

Andrea meetups som kan vara av intresse för dig:
Agila Testare - https://www.meetup.com/Agila-Testare/
FrontendForum Göteborg - https://www.meetup.com/FrontendForum-Goteborg/