Mr. Haki's Grails 2.0 Sushi-sessie™

Hosted by nlgug - Groovy and Grails User Group Netherlands

Public group

This is a past event

16 people went

Location image of event venue

Details

Grails is waarschijnlijk het meest belangrijke dynamische JVM webframework van dit moment. Dat is goed te begrijpen.

Grails stelt je namelijk in staat om in zeer korte tijd, zeer productief te zijn. Het verschil in doorlooptijd van het bouwen van webapplicaties in Grails met traditionele JEE frameworks kunnen oplopen tot weken en zelfs maanden.

Daarnaast wordt Grails volledig ondersteund door SpringSource, het bedrijf achter het populairste applicatie ontwikkel framework voor Enterprise Java: Spring.

Grails 2.0

In december 2011 is Grails 2.0 beschikbaar gekomen. Deze release bevat een hoop nieuwe features die het Grails framework nog professioneler en completer maken. Nog geen tijd gehad om deze nieuwe features te bekijken? Of wil je graag sparren met een expert op dit gebied? Kom dan naar Mr. Haki's Grails 2.0 Sushi-sessie™.

Tijdens deze interactieve technische kennissessie, zullen we kijken naar de nieuwste mogelijkheden van Grails 2.0. Het wordt geen saaie statische presentatie, maar we zullen aan de hand van live-coding voorbeelden zien we hoe we kracht van Grails 2.0 kunnen ontsluiten in de praktijk.

Onderwerpen die we zullen bekijken zijn:

Console, DB console Web features, controller methods GORM API, onder andere findWhere Testing, mixins

Natuurlijk zal er ruimte zijn voor discussie en vragen.

Mr. Haki & Sushi

De presentatie zal worden gegeven door Hubert Klein Ikkink, beter bekend in de community als Mr. Haki. Hubert is één van de toonaangevende experts op het gebied van Grails in Nederland en schrijft regelmatig over Grails en Groovy op zijn populaire blog http://www.mrhaki.com

Hubert geeft ook regelmatig presentaties op Gr8Conf in Kopenhagen en de NLJUG JFall.

En de Sushi? Die word je, net als deze hele avond, aangeboden door JDriven, de experts op het gebied van SpringSource in Nederland!

Programma

17:30 Ontvangst met koffie/thee/fris en Sushi*
18:00 Introductie JDriven
18:15 GORM API, web features
19:30 Pauze
19:45 Unit testing in Grails[masked]:30 Einde

* Mocht je ipv Sushi liever een Pizza of Spareribs willen, dan kan dat natuurlijk ook :-)