• Trondheim Developer Conference 2018
  Nå er det kun en måned i gjen til årets happening for utviklere i Trondheim går av stabelen. NNUG Trondheim er som tidligere år medarrangør og ønsker å invitere deg til nok en fantastisk dag sammen med resten av utviklermiljøet i Trondheim. PS: Påmelding til TDC skjer på https://2018.trondheimdc.no/

  Clarion Hotel & Congress Trondheim

  Brattørkaia 1, 7010 Trondheim · Trondheim

 • Blazor - .NET i nettleseren og Åsted .NET
  Vi samles hos Bekk i Adressabygget torsdag 4. oktober til høstens første møte. Kvelden starter med mingling, mat og drikke klokka 17:30, deretter går vi i gang med kveldens program: Først ut er Rune Andreas Grimstad: Blazor - .NET i nettleseren Endelig kan vi programmere nettsider i et ordentlig programmeringsspråk! Blazor er en eksperimentell ny løsning fra Microsoft som lar deg kjøre fullverdig .NET i nettleseren. Du kan dermed lage SPA'er uten å måtte krangle med tullespråk som JavaScript. I stedet for kan du bruke språk som C# og hele .NET-rammeverket. I dette foredraget vil jeg forklare teknologien som ligger under og gi en kjapp intro til hvordan Blazor er i bruk. -----PAUSE----- Etter pausen er det Kjetil Klaussens tur: Åsted .NET Hva gjør du når Asp.Net web-applikasjonen fint klarer å håndterer[masked] forespørsler uten problemer, men av en eller annen grunn går opp i flammer på nummer 1 million? Eller når .NET-applikasjonen din putrer og går fint når den starter, men etter 10 dager har spist opp alt minne på serveren? Frykt ikke; med noen små triks, gode verktøy og en porsjon tålmodighet kan man komme langt i å etterforske åstedet for selv de mest bestialske applikasjons-dødsfall. Og med litt flaks får du aldri bruk for det du lærer her. Kveldens møte er sponset av Bekk (lokaler) og Bouvet (mat og drikke). Velkommen!

  This Meetup is past

  Adressabygget

  Ferjemannsveien 10 · Trondheim

  2 comments
 • Maritim sommeravslutning i skyen
  Vi samles på Digs torsdag 21/6 til en siste meetup før sommeren. Kvelden starter med mingling, mat og drikke klokka 17:30, deretter går vi i gang med kveldens program: Først ut er Andreas Ravnestad, Norconsult Informasjonssystemer/Fundator: "Arkitektur for et maskinlært maritimt varslingssystem i skyen" Maskinlæring er kult og sånn, men hvordan kan man egentlig deploye den nytrente modellen sin og integrere den med en eksisterende teknologistack i skyen? Vi ser på hvordan vi bygde en fleksibel arkitektur med Azure Service Bus, Azure CosmosDB, Azure App Services og SignalR for deployment av maskinlærte modeller i et maritimt varslingssystem basert på AIS. -----PAUSE----- Etter en liten pause fortsetter vi med Anders E Aabakken, Norconsult Informasjonssystemer/Fundator: "Management og deployment av Azure Web Apps, WebJobs og Functions med VSTS og Kudu" Hva skal til for å sette opp CI/CD ved bruk av Visual Studio Team Services (VSTS), og hva er det egelig som skjuler seg bak KUDU og scm? Vi ser nærmere på hvordan dette kan benyttes i praksis og hvilke muligheter det gir. Kveldens møte er sponset av Norconsult Informasjonssystemer og Trondheim Developer Conference. Velkommen! PS! Vi vil til slutt benytte anledningen til å minne om at fristen for å levere forslag til foredrag på Trondheim Developer Conference 2018 snart går ut. Du kan levere ditt bidrag på https://submitit.trondheimdc.no/#submissions innen 10. juni!

  Digs

  Olav Tryggvasons gate 30 · Trondheim

 • FishSTCK - det blir F#iskepinner i Trondheim!
  I mars samkjører vi møtet med Lambda Trondheim og får besøk av Einar W. Høst og Teodor Ande Elstad som snakker om hva et funksjonelt språk som F# kan løse. Gå til https://www.meetup.com/Lambda-Trondheim/events/248575243/ for mer informasjon og påmelding. Kveldens møte er sponset av WebStep og Trondheim Developers Conference.

  This Meetup is past

  Digs

  Olav Tryggvasons gate 30 · Trondheim

 • Kubernetes for .NET utviklere
  NB! Vi møtes på Work-Work i Munkegata denne gangen. Mange har vel hørt om Docker og at konteinere løser mange av utfordringene vi har når vi ruller ut applikasjonene våre. Konteinere er en forutsetning for repeterbare installasjoner, men Docker er bare første skritt på veien. Kubernetes er en av flere orkestratorer som lar oss definere hvilke konteinerbaserte applikasjoner vi ønsker å kjøre i et kluster, og mange, inklusive Microsoft, har valgt Kubernetes som en de-facto orkestrator for Docker kontainere. 17:30 – 18:00 Pizza og mineralvann sponset av Acando og Trondheim Developers Conference 18:00 – 19:00: Kubernetes for .NET utviklere - Når Docker ikke er nok Kubernetes er et kjøremiljø for kontainere. Mens Docker lar oss bygge og kjøre kontainere på en enkelt maskin, tar Kubernetes denne tankegangen mange skritt videre og orkesterer livsløpet til alle kontainerne våre i et distribuert cluster av noder. Kubernetes gir oss skalerbarhet og høy oppetid og lar oss utføre rullerende oppgraderinger av applikasjonene våre uten nedetid. Det finnes flere alternative kjøremiljø for kontainere, men Kubernetes prefereres av flere skyleverandører, inkludert Azure med sin nye Azure Container Service (AKS). Kontainere skal tilsynelatende løse alle dev ops utfordringer, og Kubernetes gir svar på mange utfordringer, men fortsatt er det et stykke å gå før vi når Nirvana. Foredraget gir uansett mange tips for hva en .NET utvikler må tenke på for å ta skrittet fra kontainere på utviklermaskin til kontainere i et distribuert produksjonsmiljø. Advarsel: Dette foredraget er skrevet basert på akkurat nok kompetanse for å kjøre kode i kontainere i et distribuert kjøremiljø. 19:00 – 20:00: Endring: Oppdatering fra Itemas Kubernetes kurs Dette går desverre ut da vi så feil i kalenderen, og må eventuelt ta dette ved en senere avdeling. Om andre har erfaring med bruk av konteinere setter vi fortsatt pris på om flere bidrar med sine erfaringer og får diskutert hva dette betyr for utviklere i 2018. Tidene over er omtrentlige, og når vi er ferdige kan de som ønsker gå ned i baren for å fortsette praten der.

  Work-Work

  Munkegata 58, 7011 Trondheim · Trondheim

  2 comments
 • Unity3D Workshop
  Unity er verdens mest brukte spillmotor. Den har støtte for å lage spill for alle gode plattformer - og enda noen til. Denne kvelden skal Eirik Wahl fra Itema gi en grunnleggende innføring i hvordan man kommer igang med utvikling for Unity. Du bør kunne grunnleggende programmering i C# (eller Java, det er nære nok). Ellers kreves det ingen forkunnskaper. Det vil være en kort introduksjon hvor Unity presenteres, etterfulgt av en Workshop hvor vi i fellesskap går gjennom Unity sin egen "Roll-a-ball tutorial". Hvis det blir tid, så gjør vi det spillet litt mer kreativt. Om Eirik: Eirik har brukt Unity profesjonelt i ca 1 år, hvor han var med på å lage 2D-spillet Race Day. Han har også laget Itemas TDC-hit "VR-Skotthyll" i Unity. Foreløpig agenda: 17:30 Pizza og mingling 18:00 Intro til Unity3D (v/Eirik Wahl, Itema) 18:30 Workshop 21:00 (Ca) Vi runder av Ta med egen PC (Windows eller MacOS) med forhåndsinstallert: • Unity: https://store.unity.com/download (https://store.unity.com/download?ref=personal) Kveldens sponsor:

  This Meetup is past

  Digs

  Olav Tryggvasons gate 30 · Trondheim

  4 comments
 • ASP.NET Core 2 & TypeScript
  Mingling, mat og drikke sponset av BEKK (http://www.bekk.no) starter fra 17:30. Talks starter fra 18:00 ASP.NET Core 2.0 - en ny hverdag (Geir Sagberg, 45 min) Etter flere år og enda flere iterasjoner, er nå Microsofts nye kryss-plattform-versjon av web-rammeverket ASP.NET blitt lansert i en versjon som er så stabil og rask at den bør være førstevalg for alle nye .NET-prosjekter. Bli med når vi undersøker hva ASP.NET Core 2.0 har å by på, fra grunnleggende konsepter som konfigurasjon, logging og oppsett, til mer avansert funksjonalitet som Middleware, Feature Folders, Pipelines og mer. TypeScript i 2017 - kommet for å bli (Geir Sagberg, 45 min) I likhet med ASP.NET Core har TypeScript tippet 2.0-versjonen, og er faktisk på versjon 2.5 i skrivende stund. Forbedringer inkluderer bedre bakoverkompatibilitet med vanlig JavaScript, et meget avansert typesystem, de nyeste ES2017-features, automatisk modul-import og mye mer. Jeg kommer også til å dele mine erfaringer med bruk av TypeScript i React / Redux, for å få sterkt typede skjemakomponenter og actions. Hvorfor feile i runtime, når du kan feile i compile time? Om Geir Full-stack utvikler med forkjærlighet for vakker kode, lav tilfeldig kompleksitet, høy produktivitet, og lakris. Meetupen sponses denne gangen av BEKK (http://www.bekk.no)

  This Meetup is past

  Digs

  Olav Tryggvasons gate 30 · Trondheim

  4 comments
 • Something Something Cyber with Troy Hunt
  Mingling and drinks, sponsored by Bouvet, begins at 18:30. 19:00 - 20:00 Something Something Cyber by Troy Hunt How do dormant cyber pathogens spread? Do hackers really wear hoodies while they hack? And how hard is to become a genuine, bona fide evil cyber hacker anyway? These and many more burning cyber security questions will be tackled in a non-stop action packed look at the state of online security. In this talk, you’ll see just how bad the state of security is today; how easy it is to find risks, the extent of vulnerable code that’s out there and just how ill-equipped organisations are to handle it when everything goes wrong. It’s a real world look at the industry that will entertain, horrify and compel us all to do more in protecting our valuable online assets. Discover how to improve your own systems by learning from those that have failed to do so in the past. 20:00 - 21:00 Q&A with Troy Hunt About the speaker Troy Hunt is an Australian Microsoft Regional Director and Microsoft MVP for Developer Security since 2011. Troy is a Pluralsight author of many top-rated courses on web security, and known for his work on "Have I been pwned?" - a free service that aggregates data breaches and helps people establish if they've been impacted by malicious activities on the web. Troy Hunt is in Trondheim for a security workshop for Helse Midt-Norge IT and graciously accepted to do this community event while he's in town. The event is sponsored by

  Digs

  Olav Tryggvasons gate 30 · Trondheim

  1 comment
 • React Native, fra idè til et ferdig produkt og progressive webapps
  Vi har et bra program i dag. Vi får en introduksjon til React Native av Pål Fossmo. Ronny Rosvold forteller om hvordan han laget en løsning for minilager og Marius Krakeli tar oss inn i progressive webapps. Spennende! React Native – lag native applikasjoner raskere (Pål Fossmo, 45 minutter) Med React Native lager du en native mobil app. Du bygger ikke en mobil webapp, en HTML5 app eller en hybrid app. Du bygger en mobil applikasjon der du ikke kan se forskjell fra en applikasjon bygget med Objective-C eller Java. React Native bruker de samme underliggende bygge blokkene som vanlig IOS og Android applikasjoner. I kveld vil Pål Fossmo fra Proglab ta deg med på en innføring i teknologien under React Native og den utrolig gode utvikleropplevelsen du får ved å bruke denne teknologien. Etter denne sesjonen er målet at du skal ha en grunnleggende forståelse for ReactJS. Du vil kjenne til hvordan Redux fungerer og ha et utgangspunkt for å begynne med utvikling i React Native. Pål håper å inspirere deg nok til at neste gang du skal lage en mobil applikasjon, så er React Native med i vurderingen av teknologi. Håper du tar deg tid til å komme innom i kveld. Hvordan realisere en idè til et ferdig produkt? (Ronny Rosvold, 25 minutter) Ronny er partner og daglig leder i Codemonkeys AS som leverer apputvikling og systemutvikling. I denne presentasjonen vil Ronny prate om erfaringene han har med å levere en helautomatisk lagerløsning til www.minilagertrondheim.no. Løsningen er basert på .NET stack (SQLServer, C#, WCF og ASP MVC) hvor en i tillegg har utviklet et grensesnitt for å automatisk kontrollere de ulike lagerlåsene ved hjelp av et automasjonsskap (Arduino). Her får en et innblikk i utfordringene underveis og hvordan en har gjennomført leveransen helt frem til lansering av produktet. Hva er greia med progressive web apps? (Marius Krakeli, 45 minutter) Progressive Web Applications er veldig i vinden for tiden, og du har kanskje hørt utsagn som at PWA er fremtiden til menneskeheten, eller at det er svaret på det ultimate spørsmålet om livet, universet og alt. Dette foredraget skal sørge for at du får kontroll på hva Progressive Web Applications egentlig er, hvilken hensikt de har, hvor utbredt de er, og hva de tilfører i det store og hele. I tillegg skal vi gå igjennom hva som skal til for at du selv kan komme i gang med å lage din egen PWA. Alt du trenger for å ri videre på PWA-hypebølgen, med andre ord! Sponsor av pizza denne gangen er Trondheim Developer Conference 2017. Konferansen arrangeres den 30. oktober 2017 på Clarion Hotel & Congress Trondheim. Sjekk ut websidene til konferansen på http://www.trondheimdc.no

  Digs

  Olav Tryggvasons gate 30 · Trondheim

  5 comments
 • 4 ting du må kunne noe om i 2017
  Lurer du på hva du kan bruke R, PowerBI, mikrotjenester og Azure Service Fabric til? Om dette er helt nytt for deg, eller om du har erfaring som du kan bidra med i diskusjonen, møt opp for å lære mer om hva nye verktøy med opphav i skyen kan hjelpe .NET utviklere med i 2017. Som vanlig blir det mingling med mat og drikke fra 17:30-18:00 sponset av Acando. Det faglige opplegget går fra 18:00-20:00 og agenda er: R You Experienced? Ketil Parow fra Fundator En kort innføring i R og PowerBI: • R: features og verktøy. Matematikk og regresjonsanalyse, enkel og avansert plotting/grafikk. • PowerBI: Hvordan komme i gang, lage og publisere rapporter. • R + PowerBI = sant Mikrotjenester i Azure Service Fabric Joar Øyen fra Acando Denne presentasjonen er todelt: Første del er en innføring i hva mikrotjenester er, hvorfor dette er en arkitektur du må kunne noe om, og hva du må tenke på for å lykkes. Del to viser hvordan Azure Service Fabric kan løse flere av de nye utfordringene mikrotjenester bringer. Azure Service Fabric kan kjøre både i Microsoft Azure, i et on-premies cluster og på lokal utviklermaskin. Microsoft bruker Service Fabric selv i Azure SQL Database, Document DB og Bing for å forenkle utvikling av skalerbare og robuste tjenester. Kveldens sponsor er

  Digs

  Olav Tryggvasons gate 30 · Trondheim

  2 comments