addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1linklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Roberth H.

Location:

Stockholm

Member since:

February 27, 2011

Hur kommer energiprisstegringen att påverka andra priser?

Överlag medför det stigande priser tills oljepriset blir så högt att det dödar efterfrågan och recession tar vid. Tror väldigt starkt på ett stagflationsscenario. Allt högre energipriser driver priser på främst livsmedel uppåt tills "Demand destruction"(efterfrågan dödas) inträffar på grund av för höga energipriser inträffat.

Hur kommer fastighetspriserna i olika delar av landet att påverkas?

Då vi drabbas av stagflation kommer hushållen inte ha lika mycket pengar att lägga på boendekostnader som tidigare. Mindre pengar i plånböckerna, dyrare transporter och ökad arbetslöshet kommer även innebära minskad försäljning för detaljhandeln. Därför kommer såväl bostäder som kommersiella fastigheters priser att påverkas nedåt.

Hur kommer min pension (som idag är placerad på den globala kapitalmarknaden) att påverkas?

Den kommer att kraftigt reduceras därför att snabba svängningar mellan kraftig deflation följt av hög inflation kommer att urholka dess värde då de som förvaltar våra pensionspengar omöjligt kommer att klara av att skifta mellan de tillgångslagen som är gynnsammast för tillfället. Kasinobörsen har aldrig historiskt mått bra under hög inflation eller deflation. Endast kvalitativa realtillgångar är att betrakta som "ganska säkra" värdebevarare över lång tid. Bra exempel är attraktiv skog, mark och fastigheter på A lägen i central bebyggelse.

Introduction

No introduction yet


Member of

Interests

  • Not yet added

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy