addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1launch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Oscar K.

Location:

Stockholm

Member since:

December 27, 2004

Hur kommer energiprisstegringen att påverka andra priser?

Ju mer energi som krävs för produktionen desto mer kommer energiprisstegringen att slå igenom i produktpriset.

Hur kommer fastighetspriserna i olika delar av landet att påverkas?

I takt med att samhällets nettoenergi minskar kommer en anpassning av produktion och konsumtion att leda till en decentralisering, minskad specialisering, minskad skala, lokalisering och ruralisering. Klimateffekten kan bidra till en folkvandring från medelhavsländerna norrut vilket kan tänkas ge en ökad befolkning i Sverige. Om denna invandring är tillräckligt stor för att motverka ruraliseringen kan det bromsa det prisfall i Stockholm, Göteborg och Malmö som annars är att vänta. Om inte kommer priserna att falla i storstäder och öka i mindre städer och byar.

Hur kommer min pension (som idag är placerad på den globala kapitalmarknaden) att påverkas?

Vårt pensionssystem är sådant att pensionerna påverkas av våra inbetalningar och BNP-utvecklingen. Pensionssystemets broms har slagit till så som man har förutsett och för närvarande får pensionärerna ut 52 procent av den lön de hade när de hade före pensionen. Med tanke på den deflation som väntar kan pensionen förväntas bli ännu sämre.

Introduction

Jag är agronomekonom och har varit småbrukare, VD på JAK och bogserbåtsägare. Just nu är jag åter igen en småbrukare som, mha höns, ankor och gäss, vill göra om ett arrende som under femtio år varit ohävdad åkermark, till en skogsträdgård.

What Oscar K. is saying about this Meetup Group

Jag har mycket stor nytta av detta nätverk.


People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy