addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscontroller-playcrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobe--smallglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramFill 1launch-new-window--smalllight-bulblinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonprintShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Andreas L.

Location:

Gävle

Member since:

April 13, 2008

Networks

Hur kommer energiprisstegringen att påverka andra priser?

Oljeberoendet kommer att skapa en "cost-push inflation" som driver upp alla priser på produkter som indirekt är beroende av oljan. Och eftersom i princip alla produkter är beroende av oljan i något steg så kommer vi se en global inflation.

Hur kommer fastighetspriserna i olika delar av landet att påverkas?

I det första steget kommer fastighetspriserna på lands- och glesbygden att falla eftersom allt fler tvingas leta sig närmare sina arbetsplatser. Sedan beror det på utvecklingen, i ett andra steg kan det vara så att folk flyr städerna pga matbrist.

Hur kommer min pension (som idag är placerad på den globala kapitalmarknaden) att påverkas?

Tyvärr är den globala kapitalmarknaden ett pyramidspel eftersom fiatvalutan kräver tillväxt för att inte kollapsa. Energikrisen kan därför leda till en global ekonomisk kollaps eller en global depression vilket självklart påverkar pensionerna.

Introduction

Jag är 29 år, bor i Gävle och arbetar som systemutvecklare. Mitt intresseområde är väldigt brett och 2001, i samband med diskussioner kring 11 september, fick jag upp ögonen för Peak oil. Jag är intresserad av allt som rör ämnet.


Member of 1 other Meetup

Interests

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy