9. Open Source Budapest meetup

This is a past event

34 people went

Details

Az FSF.hu Alapítvány és a magyar Mozilla közösség ismét meetupot szervez a szabad szoftverekről. Célunk a nyílt forrású szoftverek használata mellett az azok fejlesztésében való részvétel népszerűsítése. Ezen kívül ez a meetup találkozási lehetőséget biztosít a nyílt forrású szoftvereket használó fejlesztőknek és felhasználóknak. Akinek kedve van, az itt sörözhet és beszélgethet az FSF.hu Alapítvány (http://fsf.hu/) és a magyar Mozilla közösség (https://www.mozilla.org/hu/) képviselőivel. Köszönjük az FSF.hu Alapítvány (http://fsf.hu/) támogatását a cateringhez!

A legutóbbi meetup előadásairól készült felvétel itt nézhető meg (https://www.youtube.com/playlist?list=PLfNogwjiMUW2prnI_SV_-Fjx1PR6UZgDZ).

A meetup programja

18:00 – Kapunyitás, kötetlen csevegés

19:00 – Előadások:

• Rákosi Gergely (Fedoraproject (https://start.fedoraproject.org/)): A játékos Linux

Miért fontos a játék a nyílt forráskódú rendszereken? Milyen játékokat és hogy lehet futtatni linux rendszeren? Mi a Steam, mi a Desura? AAA játékok Fedora-n. Egy kis felüdülés a szórakozni (:-) ) vágyóknak…

• Kolesár András (OpenStreetMap (http://openstreetmap.org/)): OpenCellID mobiltelefonos mérések és OpenStreetMap tornyok összekapcsolása nyílt forrású fejlesztéssel

Miként tudják segíteni mobiltelefonos mérések a részletes térképezést? Hogyan lehet pontosan meghatározni, honnan jön a térerő? Milyen fejlesztések segítik a térképszerkesztők munkáját? Ezekre a kérdésekre ad választ az előadás.

• Gyaraki László és Úr Balázs (OTRS-megoldások (http://www.otrs-megoldasok.hu/)): Az új openscope.org (http://openscope.org/)

Az openscope.org megújítása régóta húzódik. Az OTRS-megoldások csapata kézbe vette az ügyet és egy új hibajelentő rendszert rakott össze, ami hasonlóan ki tudja szolgálni az igényeket, mint elődje. Az új openscope.org weboldal kialakításáról és lehetőségeiről hallható összefoglaló az előadásban.

A belépés ingyenes, de kérjük, hogy regisztrálással jelezd, ha jössz.

Jelentkezz előadónak

• Fejlesztesz valamit, vagy akár csak van egy ötleted, amibe másnak is érdemes lenne beszállni?

• A cégetek szabad szoftvert használ a LAMP szervernél izgalmasabb feladatra?

• A szabadon elérhető tudás megváltoztatta az életed?

• Találtál egy menőbb Emacs billentyűkombinációt a C-x M-c M-butterfly-nál?

Meséld el 10 percben! Írd meg előadásötleted – és hogy melyik páros hónap második keddjén érsz rá – az opensourcebudapest kukac gmail com címre!