addressalign-toparrow-leftarrow-rightbackbellblockcalendarcameraccwcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-small-downchevron-small-leftchevron-small-rightchevron-small-upchevron-upcircle-with-checkcircle-with-crosscircle-with-pluscrossdots-three-verticaleditemptyheartexporteye-with-lineeyefacebookfolderfullheartglobegmailgooglegroupshelp-with-circleimageimagesinstagramlinklocation-pinm-swarmSearchmailmessagesminusmoremuplabelShape 3 + Rectangle 1ShapeoutlookpersonJoin Group on CardStartprice-ribbonShapeShapeShapeShapeImported LayersImported LayersImported Layersshieldstartickettrashtriangle-downtriangle-uptwitteruserwarningyahoo

Stian D.

Location:

Oslo

Member since:

April 21, 2010

Networks

Hvor finner vi deg på Twitter eller i andre sosiale medier?

No answer yet

Hva slags rolle har du i dag? Er den relatert til åpne data?

I stor grad. Jeg rådgir norsk offentlig sektor i mange sammenhenger, primært på nasjonalt nivå. Har i flere år vært en pådriver for å få offentlige aktører til å se verdien av åpne data, åpne metadata og semantisk teknologi basert på åpne standarder.

Hvilken erfaring har du med åpne data / semantisk web?

Ti års erfaring med semantisk teknologi, både teoretisk og hands-on som konsulent - primært rundt emnekartstandarden, ISO 13250 Topic Maps. F.eks. sentral rolle da læreplanverket ble en publisert emnekartstruktur, med endringer over Atom-protokollen.

Bidrar du til åpne data i Norge i dag? På hvilken måte bidrar du?

Primært som påvirker i dag, men er også direkte involvert gjennom prosjekter - eksempelvis i Utdanningsdirektoratet og i departementene. Har etterhvert et omfattende nettverk. Var også delvis involvert i noe som ble kalt "nasjonal metadatastrategi".

Kan du tenke deg å bidra mer i framtiden? Hva kan/vil du bidra med?

Påvirke på nasjonalt nivå i offentlig sektor. Bidra til realisering gjennom arbeidet mitt, løsninger jeg er med på å levere, presentasjoner jeg holder i ulike fora og formelle og uformelle samtaler med personer og organisasjoner med påvirkningskraft.

Introduction

Senior advisor, technical concept developer, solution or information architect - depending on context. Employed by the Norwegian IT consultancy Bouvet since 2003.


Our Sponsors

People in this
Meetup are also in:

Sign up

Meetup members, Log in

By clicking "Sign up" or "Sign up using Facebook", you confirm that you accept our Terms of Service & Privacy Policy