Web Meetup December

This is a past event

65 people went

Pécsi Kereskedelmi Központ - földszinti konferenciaterem

Dr. Majorossy Imre u. 36. · Pécs

How to find us

33-as busz, leszállás a Tettye u. megállónál, majd irány az egyetlen 7 emeletes épület felé

Location image of event venue

Details

Az eseményen való részvétel feltétele az RSVP!

Mondovics Mihály: Összekapcsolt adatok
Megpróbálom bemutatni mik azok az összekapcsolt adatok, hogyan érhetőek el és miért is annyira szuper dolog ha egy szolgáltató kiadja ilyen formában adatbázisát (vagy annak egy részét).

Fincza András: Cross-platform játékfejlesztés JavaScript alapokon
Sokan ábrándoztunk arról, hogy egyszer majd játékokat fogunk fejleszteni, azonban lekéstük a hőskorszakot, amikor egy-két ember csodákat tudott művelni. A szokások azonban változnak, a Facebook és az okostelefonok világában újra igény lett az egyszerűbb, háziprojektként is kivitelezhető játékokra.

Természetesen ma sem vagyunk könnyű helyzetben - a platformok diverzitása nehezíti meg a fejlesztők életét. Előadásomban a keresztplatformos játékfejlesztés előnyeiről és buktatóiról fogok beszélni, valamint bemutatok néhány ígéretes eszközt, amellyel HTML5-ben írt játékainkat egyszerre terjeszthetjük webalkalmazásként és natív mobilalkalmazásként is.

Tamás Árpád: Behavior Driven Development Specflow-val
Sokak számára ismerős lehet a szituáció, amikor egy látszólag elkészült termék tesztelésre, vagy rosszabb esetben éles üzembe kerül és az első visszajelzések után az ügyfél/szervező/fejlesztő a fejéhez csap:

"Jaj, erről az esetről megfeledkeztünk! És Arról is! És ezt miért nem fejlesztetted bele? Mert ezt nem mondtad!"

Az elfelejtett szélső esetek pótlása közben aztán megesik, hogy az előzőleg már jól működő dolgok egyszer csak elromlanak és az is kezd nehezen követhetővé válni, hogy tulajdonképpen mit is kellene tudnia a rendszernek. A hasonló szituációk elkerülésében tud sokat segíteni a példákon keresztül történő specifikálás (Specification-by-example) és az így rögzített példáknak való megfelelés automatizált ellenőrzése. Az előadás erről - az első látásra talán furcsának tűnő - világról ad egy kis ízelítőt. A bemutatott eszköz ugyan .Net alapú, de a téma platformfüggetlen, így azoknak is hasznos lehet, akik más környezetben dolgoznak.